Brygget BIAB idag. Ølsett med 7Fjell sitt 7 sorter Christmas Ale. Ifølge oppskrift skal SG før kok være 1,062 og OG skal være 1,067. Jeg målte (ca.målinger pga defekt termometer) SG til 1,040, og OG til omtrent det samme. Hva skjer med ølet mitt nå?
Bakgrunn: Termometeret knakk rett før meskingen. Tømte ut varmt vann, og startet forfra. Fikk tak i et digitalt termometer. Det målte 69c ved start av mesking, og etter 60 min var det gått ned til 66c. Uten varmeplata skrudd på eller isolasjon på kjelen, skjønte jeg på slutten at det måtte være feil med termometeret. Har ikke fått målt reell temperatur på meskingen, men den kan nok ha vært så lav som 40c på slutten. (oppskriften sier mesking på 64c) Skyllingen fikk jeg gjort på ca 70-75c i 10minutt vet jeg. Men ved måling av SG før kok og OG, så ble det veldig lave. Jeg fullførte bryggingen, og har satt det på gjæring med to poser tørrgjer. Blir dette drikkende øl, eller er det bare til å tømme dunken i do?
Bakgrunn: Termometeret knakk rett før meskingen. Tømte ut varmt vann, og startet forfra. Fikk tak i et digitalt termometer. Det målte 69c ved start av mesking, og etter 60 min var det gått ned til 66c. Uten varmeplata skrudd på eller isolasjon på kjelen, skjønte jeg på slutten at det måtte være feil med termometeret. Har ikke fått målt reell temperatur på meskingen, men den kan nok ha vært så lav som 40c på slutten. (oppskriften sier mesking på 64c) Skyllingen fikk jeg gjort på ca 70-75c i 10minutt vet jeg. Men ved måling av SG før kok og OG, så ble det veldig lave. Jeg fullførte bryggingen, og har satt det på gjæring med to poser tørrgjer. Blir dette drikkende øl, eller er det bare til å tømme dunken i do?
Sist redigert: