1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

For lav Sg

En tråd i 'Romsdal hjemmebryggarlaug' startet av Kurt Magne Bolghaug, 23 Nov 2016.

 1. Kurt Magne Bolghaug

  Kurt Magne Bolghaug
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  16/11 satte vi en white IPA 25 liter. Fikk en Og på 1054. Fornøyd med det. Brukte Nottingham gjær som vi ikke har brukt før. Stormgjæring dag 2 og 3 før det roet seg noe. Måtte fylle etter vann på gjærlåsen flere ganger de første dagene. Brukte 500 Demerarasukker under kokingen for å få høy nok Og. Tok en måling i går og Sg var nede i 1005 som vi synes er lite. Etter oppskriften da de stå enda en uke til på dunken. Det vi lurer på er om det vil være nok gjær igjen til karbonering når vi har det på flaske? Skal vi ha det på flaske nå? Eller noe annet lurt? Gjæringen har nesten stoppet opp. Prøven vi tok var sterk og god på smak.
   
 2. Amarillo

  Amarillo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oppdal
  Tilsetning av rent sukker vil føre til lavere FG fordi gjæren klarer å spise alt den får servert av denne type sukker. Hvis dere vil ha en FG etter oppskriften er det bedre å tilsette maltekstrakt for å øke OG.

  Om dere kan flaske kommer an på om SG-målingene er stabile over 2-3 dager. Hvis de er det er det bare å flaske.
  Men det er heller ikke noe problem å vente en uke til, det vil være nok gjær til karbonering.
   
  Kurt Magne Bolghaug liker dette.

Del denne siden