For liten starter: Steppe eller ikke ?

Sotrajohnny

Norbrygg-medlem
Jeg ser at jeg muligens har underdimensjonert starteren min som skal brukes i morgen ettermiddag og vurderer på om jeg skal la det stå til eller om jeg kan rekker å få meg noen ekstra celler på å steppe den.

Det er en 2.5 liter starter med WLP029 som har stått 36 timer på magnetrører og ble plassert i kjøleskap i morges. Den skal brukes til en altbier en gang utpå ettermiddagen i morgen. Hva vil gi meg mest celler av følgende alternativer ?

1. La den stå i kjøleskapet frem til den skal brukes slik at mest mulig gjær bunnfaller og så dekantere og pitche gjæren.

2. La den stå i kjøleskapet 12 timer, dekantere, helle på en liter med vørter og la den stå på rører frem til den skal brukes.

Jeg heller litt mot alternativ 2, da kan jeg pitche en aktiv starter, men er usikker på om jeg heller for mye celler i vasken når den bare har stått 12 timer i kjøleskapet..

Gjæren er forøvrig produsert 4. juni og skal brukes i 25 liters vørter på 1.050
 
Alt 2 gir mer gjær så gå for den.
Jeg ville latt den stå noen timer kaldt nå og dekantert ila. dagen. Fylt på med vørter og kjør igang røreren.
I morgen pitcher du hele den aktive starteren.
 
Tilbake
Topp