Hei. Smakte på en fersk pils igår. Synes mange av mine brygg smaker litt for mye malt(av mangel på kunnskap så vil jeg beskrive det som en korn/malt smak), det er ikke en vond smak men ville ha tonet den ned litt. Vet dere hva som kan være årsaken til denne smaken? Oppskriften for akkurat denne pilsen er som følger:
Batch Size (L): 20.0
Total Grain (kg): 4.700
Total Hops (g): 100.00
Original Gravity (OG): 1.053 (°P): 13.1
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 5.21 %
Colour (SRM): 6.7 (EBC): 13.1
Bitterness (IBU): 35.8 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 60
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
3.000 kg Pilsner (63.83%)
1.000 kg Dry Malt Extract - Light (21.28%)
0.500 kg Munich I (10.64%)
0.200 kg Caramalt (4.26%)
Hop Bill
----------------
80.0 g Saaz Pellet (3.6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (4 g/L)
20.0 g Saaz Pellet (3.6% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1 g/L)
Ser dere noen "feil" her? Gjær var litt overkill, 3 pakker saflager w34/70. Men synes jeg har hatt den smaken med andre gjær også.
Batch Size (L): 20.0
Total Grain (kg): 4.700
Total Hops (g): 100.00
Original Gravity (OG): 1.053 (°P): 13.1
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 5.21 %
Colour (SRM): 6.7 (EBC): 13.1
Bitterness (IBU): 35.8 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 60
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
3.000 kg Pilsner (63.83%)
1.000 kg Dry Malt Extract - Light (21.28%)
0.500 kg Munich I (10.64%)
0.200 kg Caramalt (4.26%)
Hop Bill
----------------
80.0 g Saaz Pellet (3.6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (4 g/L)
20.0 g Saaz Pellet (3.6% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1 g/L)
Ser dere noen "feil" her? Gjær var litt overkill, 3 pakker saflager w34/70. Men synes jeg har hatt den smaken med andre gjær også.