Jeg poster her, siden det er min første på dette forumet.
Første forsøk på ølbrygging ble gjennomført med Nøgne Øs starter kit med Pale Ale Brew Kit. Den har stått på flaske en uke nå, og jeg har et par spørsmål etter å ha prøvesmakt sammen med en original polkjøpt Pale Ale:
- Det sto på pakka at gjæringen ville ta fra 3-7 dager. Hos meg var ploppingen oppi ett minutt etter 1,5-2 dager. Kan jeg ha hatt for lite gjær? Er det andre årsaker som kan gjøre at dette gikk så fort?
- Kan det være noen enkle nybegynnerfeil jeg har gjort?
- Hvor nøye er det med temperaturen under mesking? Veiledningen sa 64-70 grader, men det var umulig å holde høy nok temp (prøvde håndkle), uten å fyre på, men da steg også tempen ganske kraftig i deler av gryta. Kan dette ha noe å si for smaken?
Ølet er ikke gjennomsiktig, som det skal være (nesten, i alle fall). Det smaker 'greit', men har et sterkt hint av gjær, særlig mot bunnen av flaska. Var nøye med rengjøring, men brukte munnen på heverten.
På forhånd takk!
Første forsøk på ølbrygging ble gjennomført med Nøgne Øs starter kit med Pale Ale Brew Kit. Den har stått på flaske en uke nå, og jeg har et par spørsmål etter å ha prøvesmakt sammen med en original polkjøpt Pale Ale:
- Det sto på pakka at gjæringen ville ta fra 3-7 dager. Hos meg var ploppingen oppi ett minutt etter 1,5-2 dager. Kan jeg ha hatt for lite gjær? Er det andre årsaker som kan gjøre at dette gikk så fort?
- Kan det være noen enkle nybegynnerfeil jeg har gjort?
- Hvor nøye er det med temperaturen under mesking? Veiledningen sa 64-70 grader, men det var umulig å holde høy nok temp (prøvde håndkle), uten å fyre på, men da steg også tempen ganske kraftig i deler av gryta. Kan dette ha noe å si for smaken?
Ølet er ikke gjennomsiktig, som det skal være (nesten, i alle fall). Det smaker 'greit', men har et sterkt hint av gjær, særlig mot bunnen av flaska. Var nøye med rengjøring, men brukte munnen på heverten.
På forhånd takk!