Har brygget mitt 4 brygg, et all grain fra bryggøl.no.
Vet ikke hvilken gjær det var, men det var 15 grams pose.
Fulgte vedlagte oppskrift med tider og temperatur.
Brygget på en BB30 med meskekar, men har ikke pumpe så tømmer over med et litermål under mesking.
Målte en SG før kok, og fikk da 1.064. Skjønner i ettertid at jeg kanskje skulle hatt i mere vann da det allerede var så høyt, men gjorde ikke det, dermed havnet OG på 1.070(Skulle vært 1.066). Så regnet med at FG da kunne blitt litt høyere en 1.016 som var planlagt.
Men etter 1 uke på 20 graders gjæring testet jeg, og var da nede i 1.012.
Har målt daglig etter det, og det fortsetter å synke, har nå hatt FG 1.005 i 2 dager, så regner med den er der ferdig.
Men så til saken, hva kan ha skjedd her, og hvordan unngå dette for ettertiden?
Er jo litt heftig med en Blond på ca 9%
Vet ikke hvilken gjær det var, men det var 15 grams pose.
Fulgte vedlagte oppskrift med tider og temperatur.
Brygget på en BB30 med meskekar, men har ikke pumpe så tømmer over med et litermål under mesking.
Målte en SG før kok, og fikk da 1.064. Skjønner i ettertid at jeg kanskje skulle hatt i mere vann da det allerede var så høyt, men gjorde ikke det, dermed havnet OG på 1.070(Skulle vært 1.066). Så regnet med at FG da kunne blitt litt høyere en 1.016 som var planlagt.
Men etter 1 uke på 20 graders gjæring testet jeg, og var da nede i 1.012.
Har målt daglig etter det, og det fortsetter å synke, har nå hatt FG 1.005 i 2 dager, så regner med den er der ferdig.
Men så til saken, hva kan ha skjedd her, og hvordan unngå dette for ettertiden?
Er jo litt heftig med en Blond på ca 9%