Hei. Det er på tide med et nytt brygg, og jeg vil gjerne forbedre mitt forsøk basert på 7Fjell Svartediket. Det ble mange kompromisser basert på det jeg hadde av rester og det jeg fant hos den lokale bryggebutikken. Den ble ganske god, men det klaffet ikke helt på humlesiden. Oppskriften ble som følger:
Generelt:
23 liter til mesking, 66 grader i 90 min
9 liter til skylling
27 liter til koking
25 liter til gjæring
OG: 1.068
FG: 1.018
Gjær: WLP007
Malt:
3360g Pale ale malt
3360g Pilsnermalt
600g Hvetemalt
360g Caramunich type 2
140g Carafa Special 3
140g Sjokolademalt
Humle:
60g Chinook @ 60min
15g Centennial @ 60min
16g Centennial @ 15min
16g Simcoe @ 15min
43g Ahtanum @ 15min
16g Centennial @ 60 grader
16g Simcoe @ 60 grader
43g Ahtanum @ 60 grader
NB: Humlen tilsatt ved 60 grader skulle tilsettes i whirlpool, men det har jeg dessverre ikke mulighet til i min BB30, så da ble det ved 60 grader.
Tørrhumle:
70g Simcoe 5 dager før tapping
55g Centennial 5 dager før tapping
Noen som har noen tips til forbedringer, da spesielt mtp. humlesmak- og aroma. På forhånd takk.
Generelt:
23 liter til mesking, 66 grader i 90 min
9 liter til skylling
27 liter til koking
25 liter til gjæring
OG: 1.068
FG: 1.018
Gjær: WLP007
Malt:
3360g Pale ale malt
3360g Pilsnermalt
600g Hvetemalt
360g Caramunich type 2
140g Carafa Special 3
140g Sjokolademalt
Humle:
60g Chinook @ 60min
15g Centennial @ 60min
16g Centennial @ 15min
16g Simcoe @ 15min
43g Ahtanum @ 15min
16g Centennial @ 60 grader
16g Simcoe @ 60 grader
43g Ahtanum @ 60 grader
NB: Humlen tilsatt ved 60 grader skulle tilsettes i whirlpool, men det har jeg dessverre ikke mulighet til i min BB30, så da ble det ved 60 grader.
Tørrhumle:
70g Simcoe 5 dager før tapping
55g Centennial 5 dager før tapping
Noen som har noen tips til forbedringer, da spesielt mtp. humlesmak- og aroma. På forhånd takk.