Hei! Imorgen skal jeg brygge denne
http://www.bryggselv.no/users/binderiet_mystore_no/Image/oppskrifterv2/American_IPA_V2.pdf
Basert på rådene i denne tråden ser jeg for meg følgende metode. Håper dere har anledning til å påpeke evt feil/forbedringer:
1) Tilsetter 17 liter vann (2,5 L/KG) på 72 grader, og rører inn 6,7kg malt. Dette skal iflg Brewers Friend gi en mesketemp på 65 grader. Mesker i 80 min, og rører 3-4 ganger underveis.
2) Tiletter 11,5 liter kokende vann. Dette skal iflg Brewers Friend gi en utmesktemp på 78 grader (gidder noen å verifisere dette?). Rører godt, utmesk på 5-10 minutter, resirkulerer 5 liter og tapper ut all vørter i kokekar
3) Sjekker volum (hvis malten tar opp 1,2 L/KG) bør jeg sitte igjen med ca 20 liter. Antar da et skyllevolum på 10 liter for å oppnå preboil på ca 29 liter.
4) Tilsetter 5 liter vann på ca 80 grader (?) for å oppnå ca 78 grader i mesken. Rører godt og lar stå stå 15 min. Resirkulerer og tapper.
5) Gjentar 4) med nye 5 liter
6) Klar for koking
Jeg partiskyller altså 2 ganger med 5 liter hver gang. Er litt usikker på om 5 liter vil dekke 6,7kg malt i en 36 liters Igloo?
Hvor viktig er egentlig utmesk på 78 grader når jeg skal skylle på 78 grader også? Er det et poeng at meskevannet også skal varmes opp, eller er det egentlig malten som skal meskes ut? Det hadde jo vært mye enklere å bare kunne tappe ut det opprinnelige meskevannet på 65 grader, og så starte skylleprosessen.