Hallo i natten.
Lagde meg en Oatmeal Stout i dag, og endte opp med ett horribelt elendig utbytte. Trenger hjelp til å skjønne hvorfor jeg fikk så lite utav dette, og hva jeg kan gjøre anderledes.
Oppskrift:
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1,00 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1 22,2 %
0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 2 11,1 %
0,48 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 3 10,7 %
0,32 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 4 7,1 %
0,20 kg Black (Patent) Malt (1400,0 EBC) Grain 5 4,4 %
1,50 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 6 33,3 %
0,50 kg Amber Dry Extract (24,6 EBC) Dry Extract 7 11,1 %
45,00 g Fuggles [4,50 %] - Boil 60,0 min Hop 8 15,6 IBUs
45,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 Hop 9 17,3 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 10 -
I følge Beersmith skulle dette gi meg 1,063 OG. Jeg fikk 1,052. Noe som tilsvarer 42% effektivitet.
Jeg brygger BIAB i 10 liters gryte. Putta i gryna på ca 74 grader, rørte og sjekket temp. Den var 67. Lot det stå, og sjekket temp jevnlig, den sank til 64 mot slutten, så jeg skrudde på plata siste 10 min. Skylte med 4 liter vann og endte opp med nesten 8 liter før kok. Tilsatte DME og humle når det begynte å koke og kokte i 60 min. Flaked oats er forresten Bjørn havregryn, hvis det betyr noe.
Det er elendig! Hjelp!
Lagde meg en Oatmeal Stout i dag, og endte opp med ett horribelt elendig utbytte. Trenger hjelp til å skjønne hvorfor jeg fikk så lite utav dette, og hva jeg kan gjøre anderledes.
Oppskrift:
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1,00 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1 22,2 %
0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 2 11,1 %
0,48 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 3 10,7 %
0,32 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 4 7,1 %
0,20 kg Black (Patent) Malt (1400,0 EBC) Grain 5 4,4 %
1,50 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 6 33,3 %
0,50 kg Amber Dry Extract (24,6 EBC) Dry Extract 7 11,1 %
45,00 g Fuggles [4,50 %] - Boil 60,0 min Hop 8 15,6 IBUs
45,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 Hop 9 17,3 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 10 -
I følge Beersmith skulle dette gi meg 1,063 OG. Jeg fikk 1,052. Noe som tilsvarer 42% effektivitet.
Jeg brygger BIAB i 10 liters gryte. Putta i gryna på ca 74 grader, rørte og sjekket temp. Den var 67. Lot det stå, og sjekket temp jevnlig, den sank til 64 mot slutten, så jeg skrudde på plata siste 10 min. Skylte med 4 liter vann og endte opp med nesten 8 liter før kok. Tilsatte DME og humle når det begynte å koke og kokte i 60 min. Flaked oats er forresten Bjørn havregryn, hvis det betyr noe.
Det er elendig! Hjelp!