Formasjon av hvite bobler på Gosebier

Hei, dere.

Lurer på om dette er normalt for brygg med lactobacillus eller en infeksjon? Det har dannet seg "hvitkledde" bobler på overflaten av ølet ca 2 uker etter flasking. Boblene var tilstede også under gjæringen.

Primærgjæret med WLP672 Lactobacillus brevis, sekundærgjæring med WLP007 etter 8 dager på 22°C.

Takker for svar!
 

Vedlegg

  • dd.JPG
    dd.JPG
    53,8 KB · Sett: 47
Det er normalt og kalles pellicle. Det er en biofilm som dannes når det er tilgang på oksygen. Brettanomyces, Lactobacillus og Pediococcus kan lage slik.
Boblene er bare co2 som blir fanget av pellicle filmen.
 
Dannelsen av pellicle sier ikke noe om ølet er bra, dårlig, ferdig fermentert eller tilsvarende. Men dannes når nevnte gjær eller bakterier har tilgang på oksygen. Setter du flaska kaldt, vil det normalt bunnfelle. Er ikke farlig, bare å drikke.
 
Tilbake
Topp