Hei!
Jeg har nettopp kjøpt en grainfather og er helt ny på ølbrygging. Har stusset på hvordan jeg skal løse dampproblematikken slik at jeg får brygget innendørs. Har dessverre ikke mulighet til å plassere bryggemaskinen under kjøkkenventilatoren. Har sett på en del ulike forslag med alt fra lampeskjemer, ikea boller og pc vifter montert foran vinduet. Her er mitt forslag som er tatt utgangspunkt i artikkelen The Boil: Lid On vs. Lid Off | exBEERiment Results! der man ser at "boil-off" med og uten lokk er identisk.
1. Før oppkok, monteres lokket som følger med conical fermenter på toppen av bryggemaskinen. Lokket passer perfekt og forsegles med stroppene som følger med slik:
2. Hullet på toppen har en ytre dimater på 50mm (indre dimater 35mm) og det monteres en slange over denne med indre diameter 51mm som festes med slangeklemmer. Jeg har funnet en næringsmiddelgodkjent industrislange som tåler vanndamp på nettet. Eventuell kondens som danner seg i slangen under kok vil derfor være trygt å konsumere.
3. Slangen føres videre under en kjøkkenventilator som står noen meter unna.
Grunnet forseglingen mellom bryggemaskin og lokk, samt mellom lokk og slange, vil eneste utvei for dampen være via slangen. Det vil derfor ikke være behov for kanalvifte i enden da dampen blir tvunget til å finne veien ut selv.
Setter stor pris på tilbakemelding før jeg går i gang for å utelukke eventuelle problemer.
Jeg har nettopp kjøpt en grainfather og er helt ny på ølbrygging. Har stusset på hvordan jeg skal løse dampproblematikken slik at jeg får brygget innendørs. Har dessverre ikke mulighet til å plassere bryggemaskinen under kjøkkenventilatoren. Har sett på en del ulike forslag med alt fra lampeskjemer, ikea boller og pc vifter montert foran vinduet. Her er mitt forslag som er tatt utgangspunkt i artikkelen The Boil: Lid On vs. Lid Off | exBEERiment Results! der man ser at "boil-off" med og uten lokk er identisk.
1. Før oppkok, monteres lokket som følger med conical fermenter på toppen av bryggemaskinen. Lokket passer perfekt og forsegles med stroppene som følger med slik:
2. Hullet på toppen har en ytre dimater på 50mm (indre dimater 35mm) og det monteres en slange over denne med indre diameter 51mm som festes med slangeklemmer. Jeg har funnet en næringsmiddelgodkjent industrislange som tåler vanndamp på nettet. Eventuell kondens som danner seg i slangen under kok vil derfor være trygt å konsumere.
3. Slangen føres videre under en kjøkkenventilator som står noen meter unna.
Grunnet forseglingen mellom bryggemaskin og lokk, samt mellom lokk og slange, vil eneste utvei for dampen være via slangen. Det vil derfor ikke være behov for kanalvifte i enden da dampen blir tvunget til å finne veien ut selv.
Setter stor pris på tilbakemelding før jeg går i gang for å utelukke eventuelle problemer.