Skal brygge "west coast blaster" fra brewing classic styles, Grain bill blir som følger:
5.00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) Grain 1 84.5 %
0.42 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (120.0 EBC) Grain 2 7.0 %
0.21 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC) Grain 3 3.6 %
0.21 kg Victory Malt (49.2 EBC) Grain 4 3.5 %
0.08 kg Pale choclate (400.0 EBC) Grain 5 1.3 %
Tenkte å meske på 66 grader i 90min og 10min mash out(78grader). I oppskriften står det at det skal meskes i 60min på 67grader, tenkte å utvide mesketiden litt fordi det er ganske mye malt og regner med effektiviteten vil gå noe ned???
Noen som har noen gode forslag? Er det noe å hente på å stegmeske her a la speidels oppskrift på IPA?
Mash programme
5.00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) Grain 1 84.5 %
0.42 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (120.0 EBC) Grain 2 7.0 %
0.21 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC) Grain 3 3.6 %
0.21 kg Victory Malt (49.2 EBC) Grain 4 3.5 %
0.08 kg Pale choclate (400.0 EBC) Grain 5 1.3 %
Tenkte å meske på 66 grader i 90min og 10min mash out(78grader). I oppskriften står det at det skal meskes i 60min på 67grader, tenkte å utvide mesketiden litt fordi det er ganske mye malt og regner med effektiviteten vil gå noe ned???
Noen som har noen gode forslag? Er det noe å hente på å stegmeske her a la speidels oppskrift på IPA?
Mash programme
- 63° C › Start mashing
- 63° C › 70 min
- 73° C › 5 min
- 78° C › 5 min