Hei, jeg har ett lite(stort?) problem med mjøden jeg har prøvd å brygge, og lurer på om den kan reddes, evt. hva feilen her har vært
Jeg satte en 25L dunk med 6kg honning til ca 17/18L vann. Jeg sier cirka siden jeg kun har små gryter, så vi varmet opp vann i grytene og løste opp honningen i dunken heller. Etter temperaturen hadde fått sunket ned til ca 30 grader, rista vi godt med 24timers turbogjær fra Europris, samt en liten pose gjærnæring(forsto det slik at gjær må slåss litt ekstra med honning, og så ikke for meg at gjærnæring kunne skade). Lot det så stå inne på ett rom som holdt 28 grader til ploppingen i gjærlåsen begynte å avta(2 dager etter). Tilsatt så vinklaring (også fra europris), og tappet "mjøden" over på en ny dunk for å få vekk bunnfall.
Nå har jeg 17 liter igjen med en væske som ser innbydende ut, men lukter... Veldig gjær. Etter en liten smakstest så er det en del gjærsmak i det, og det er selvsagt ikke godt. Slik jeg har lest på forumer, så føler jeg nesten at jeg har lagd sats, da dette blir beskrevet som noe som ikke smaker godt, og en fort brekker seg av.
Er det en måte å redde brygget på? Går det enda ann å tilsette noe som gjør det drikkelig og/eller fjerner gjærsmaken? Hvis ikke, var det noe stor feil her utenom potensielt å bruke turbogjær? Jeg er en ganske solid nybegynner, og har kun brygget fruktvin 1 gang med vinsettene som Europris selger, så jeg vet svært lite innenfor dette området.
Jeg satte en 25L dunk med 6kg honning til ca 17/18L vann. Jeg sier cirka siden jeg kun har små gryter, så vi varmet opp vann i grytene og løste opp honningen i dunken heller. Etter temperaturen hadde fått sunket ned til ca 30 grader, rista vi godt med 24timers turbogjær fra Europris, samt en liten pose gjærnæring(forsto det slik at gjær må slåss litt ekstra med honning, og så ikke for meg at gjærnæring kunne skade). Lot det så stå inne på ett rom som holdt 28 grader til ploppingen i gjærlåsen begynte å avta(2 dager etter). Tilsatt så vinklaring (også fra europris), og tappet "mjøden" over på en ny dunk for å få vekk bunnfall.
Nå har jeg 17 liter igjen med en væske som ser innbydende ut, men lukter... Veldig gjær. Etter en liten smakstest så er det en del gjærsmak i det, og det er selvsagt ikke godt. Slik jeg har lest på forumer, så føler jeg nesten at jeg har lagd sats, da dette blir beskrevet som noe som ikke smaker godt, og en fort brekker seg av.
Er det en måte å redde brygget på? Går det enda ann å tilsette noe som gjør det drikkelig og/eller fjerner gjærsmaken? Hvis ikke, var det noe stor feil her utenom potensielt å bruke turbogjær? Jeg er en ganske solid nybegynner, og har kun brygget fruktvin 1 gang med vinsettene som Europris selger, så jeg vet svært lite innenfor dette området.