Første brygg i morgen

Hjemmebryggere ser bakterier og infeksjoner på høylys dag. Hygiene og desinfeksjon er et tankesett og atferd du utvikler over tid. Vørteren din vil aldri være steril. Til og med gjæren din inneholder bakterier, men de er fåtallig, og vil ikke få kontroll på vørteren din, med mindre du har dårlig utstyr og feil tankesett/atferd. På kald side er dette viktig. God håndvask og starsan, så kan du ta i det meste. Og vann fra springen er et næringsmiddel. Skal du koke vannet? Jeg gjør det, men tror ikke det betyr all verden, om du har en ren og desinfisert beholder. Det viktigste er å kjøle vørteren raskt, og få pitchet gjæren som kan overta kontrollen over vørteren, og lage nydelig øl. Jeg er avdelingsleder på en operasjonsavdeling, hvor 90% av inngrepene er såkalt "ultra rene". Jeg disponerer utstyr til verdi av 10 talls millioner kr, som ultralyd desinfektor, vaskedesinfektorer og autoklaver. Overtrykk / laminær airflow, enzymatisk rengjøring og you name it. Med ølbrygging; keep it simple: sjekk utstyret, rengjør fornuftig, desinfiser med starsan, vask hendene, dekk til og lukk, tilsett frisk gjær som kommer igang fort. Gjør du dette, vil det sannsynligvis gå maange år før du opplever at bakterier/ villgjær tar over ølet ditt. Husk at du aldri får sterile forhold som hjemmebrygger, og ikke se bakterier overalt i en prosessen din. Du må utvikle gode hygieniske rutiner og hygienisk tankesett! Fasiten får du når ølet er ferdig, både visuelt og smaksmessig. Lykke til, og hvis du fremdeles er usikker på om du har infeksjon, så post et bilde av overflaten på ølet ditt, og hvilke usmaker du har ☺️

Wow!
Planen er å flaske på lørdag, så kan dele et bilde av bøtta når jeg begynner.
Når jeg får inn rutiner på ting så blir det nok bedre. Mye jeg glemte, gjorde feil osv. Under bryggingen. Men da har jeg satt et lavt utgangspunkt hvis det skulle gå rett vest, og da kan det jo bare gå oppover herifra og ut:D
 
Tilbake
Topp