Hei
Har brygget dette fra Bryggselv Obama Honey Ale 25L på mandag 19/11
Settet inneholder korn, maltekstrakt, to poser humle og gjær.
Det var mitt første brygg og dermed har jeg en haug spørsmål som jeg ikke har funnet tilfredsstillende svar på. Håper jeg bruker riktige uttrykk.
1) Under meskingen (som ifølge anvisningen skal foregå på 67-68 grader) falt temperaturen til 63 grader. Da jeg oppdaget dette varmet jeg opp til 67 grader, men glemte å tenke på restvarmen i platen så selv om jeg hadde skrudd av kokeplaten steg temperaturen til 79 grader. Hva vil dette si for brygget?
2) da jeg skulle tilsette gjæret kjente jeg på vørteren og antok temperaturen var grei. Kom i tanke på å måle temp først etter at gjæren var tilsatt og da var den på 29 grader. Antar at så lenge det gjærer som det gjør nå så har ingen skade skjedd?
3) Brygget står på kjøkkenbenken og putrer. Det er ca 21 grader på kjøkkenet. I går etter at jeg hadde laget middag hadde temperaturen steget til 24 grader. Selv med åpent vindu tok det lang tid å få ned temp rundt gjæringskaret. hva vil dette si? Har forstått at høy temp er dårlig for brygget. Er det bare å helle ut og begynne på nytt?
hilsen Elisabeth
Har brygget dette fra Bryggselv Obama Honey Ale 25L på mandag 19/11
Settet inneholder korn, maltekstrakt, to poser humle og gjær.
Det var mitt første brygg og dermed har jeg en haug spørsmål som jeg ikke har funnet tilfredsstillende svar på. Håper jeg bruker riktige uttrykk.
1) Under meskingen (som ifølge anvisningen skal foregå på 67-68 grader) falt temperaturen til 63 grader. Da jeg oppdaget dette varmet jeg opp til 67 grader, men glemte å tenke på restvarmen i platen så selv om jeg hadde skrudd av kokeplaten steg temperaturen til 79 grader. Hva vil dette si for brygget?
2) da jeg skulle tilsette gjæret kjente jeg på vørteren og antok temperaturen var grei. Kom i tanke på å måle temp først etter at gjæren var tilsatt og da var den på 29 grader. Antar at så lenge det gjærer som det gjør nå så har ingen skade skjedd?
3) Brygget står på kjøkkenbenken og putrer. Det er ca 21 grader på kjøkkenet. I går etter at jeg hadde laget middag hadde temperaturen steget til 24 grader. Selv med åpent vindu tok det lang tid å få ned temp rundt gjæringskaret. hva vil dette si? Har forstått at høy temp er dårlig for brygget. Er det bare å helle ut og begynne på nytt?
hilsen Elisabeth