I morgen er min første brygge dag
Utstyr og råvarer er på plass, nå gjenstår bare en opussing av resept. For eksperimentets skyld så har jeg valgt å lage resept fra bunn av og med litt inspirasjon fra oppskrifter forumet og beertools. For å lære humle smakene å kjenne så har jeg valgt å prøve meg en single hop APA med cascade.
Jeg har lyst til å holde styrke og bitterhet nede, regner med at dette vil gjøre resepten vanskligere med tanke på balanse mellom smak av humle og bittterher. Så om noen kunne synse litt om oppskriften min så hadde det vært supert!
Recipe: apa #1, test
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 32,75 l
Post Boil Volume: 27,37 l
Batch Size (fermenter): 22,50 l
Bottling Volume: 20,99 l
Estimated OG: 1,052 SG
Estimated Color: 18,2 EBC
Estimated IBU: 44,6 IBUs
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 90,9 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 9,1 %
40,00 g Cascade [7,40 %] - Boil 60,0 min Hop 3 30,6 IBUs
25,00 g Cascade [7,40 %] - Boil 15,0 min Hop 4 9,5 IBUs
30,00 g Cascade [7,40 %] - Boil 5,0 min Hop 6 4,6 IBUs
30,00 g Cascade [7,40 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 8 0,0 IBUs
0,30 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 7 -
Dette gir en alkohol prosent på 5,6%
Min setup er en pose og 25 liter hyttekjele (og annet jeg skulle trenge). Ser at beertools trenger en justering eller 3 ettersom at volumene er helt på tryne, men prosentene er der de skal være.
Regner med at det holder med en pakke gjær for denne, eller?
Utstyr og råvarer er på plass, nå gjenstår bare en opussing av resept. For eksperimentets skyld så har jeg valgt å lage resept fra bunn av og med litt inspirasjon fra oppskrifter forumet og beertools. For å lære humle smakene å kjenne så har jeg valgt å prøve meg en single hop APA med cascade.
Jeg har lyst til å holde styrke og bitterhet nede, regner med at dette vil gjøre resepten vanskligere med tanke på balanse mellom smak av humle og bittterher. Så om noen kunne synse litt om oppskriften min så hadde det vært supert!
Recipe: apa #1, test
Style: American Pale Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 32,75 l
Post Boil Volume: 27,37 l
Batch Size (fermenter): 22,50 l
Bottling Volume: 20,99 l
Estimated OG: 1,052 SG
Estimated Color: 18,2 EBC
Estimated IBU: 44,6 IBUs
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 90,9 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 9,1 %
40,00 g Cascade [7,40 %] - Boil 60,0 min Hop 3 30,6 IBUs
25,00 g Cascade [7,40 %] - Boil 15,0 min Hop 4 9,5 IBUs
30,00 g Cascade [7,40 %] - Boil 5,0 min Hop 6 4,6 IBUs
30,00 g Cascade [7,40 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 8 0,0 IBUs
0,30 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 7 -
Dette gir en alkohol prosent på 5,6%
Min setup er en pose og 25 liter hyttekjele (og annet jeg skulle trenge). Ser at beertools trenger en justering eller 3 ettersom at volumene er helt på tryne, men prosentene er der de skal være.
Regner med at det holder med en pakke gjær for denne, eller?