Hei,
Er nybegynner og fullførte i går mitt aller første brygg, på en 20L Speidel.
Kjøpte et ferdig "kit" i med en Amerikansk Blonde og fulgte en oppskrift til punkt og prikke (tror jeg) som inneholdt følgende;
---
Malt: Pils malt, Caramel Malt, Hvete Malt
Humle: Cascade
Gjær: Safale US-05
---
Det var totalt 5,7kg malt, og ifølge oppskriften skulle den ha;
-----
OG: 1047
FG: 1010
IBU: 24
EBC: 40
Volum 22L
Alc: 5%
------
Jeg startet med 23L vann på 65C og skylte med 12L vann på ca 70-75C.
Etter å ha tatt ut maltrøret rørte jeg litt i kjelen og ventet før jeg tappet
en prøve og kjølte ned til 21C.
OG var da på 1030, ganske mye lavere enn den burde være slik jeg kan forstå?
Hadde en pose med spraymalt (454G) og tilsatt dette siste 20min av kok og kokte i 90min.
Målte så OG igjen under tapping til gjæringskar og havnet da på 1039/1040 ca.
Satt igjen med 25L som ble satt til gjæring.
Lurer veldig på hvorfor jeg havner på en så lav OG selv etter spraymalten.
Har jeg bommet totalt på oppskriften her, eller er det rett og slett Speidelen som ikke damper
av nok vann underveis ? Tror dere det vil gi usmak på ølet eller er det bare % som blir lavere ?
Var uansett veldig gøy å brygge for første gang (absolutt ikke siste) og gleder
meg veldig til å smake på resultatet når det blir ferdig!
Er nybegynner og fullførte i går mitt aller første brygg, på en 20L Speidel.
Kjøpte et ferdig "kit" i med en Amerikansk Blonde og fulgte en oppskrift til punkt og prikke (tror jeg) som inneholdt følgende;
---
Malt: Pils malt, Caramel Malt, Hvete Malt
Humle: Cascade
Gjær: Safale US-05
---
Det var totalt 5,7kg malt, og ifølge oppskriften skulle den ha;
-----
OG: 1047
FG: 1010
IBU: 24
EBC: 40
Volum 22L
Alc: 5%
------
Jeg startet med 23L vann på 65C og skylte med 12L vann på ca 70-75C.
Etter å ha tatt ut maltrøret rørte jeg litt i kjelen og ventet før jeg tappet
en prøve og kjølte ned til 21C.
OG var da på 1030, ganske mye lavere enn den burde være slik jeg kan forstå?
Hadde en pose med spraymalt (454G) og tilsatt dette siste 20min av kok og kokte i 90min.
Målte så OG igjen under tapping til gjæringskar og havnet da på 1039/1040 ca.
Satt igjen med 25L som ble satt til gjæring.
Lurer veldig på hvorfor jeg havner på en så lav OG selv etter spraymalten.
Har jeg bommet totalt på oppskriften her, eller er det rett og slett Speidelen som ikke damper
av nok vann underveis ? Tror dere det vil gi usmak på ølet eller er det bare % som blir lavere ?
Var uansett veldig gøy å brygge for første gang (absolutt ikke siste) og gleder
meg veldig til å smake på resultatet når det blir ferdig!
Sist redigert: