Hei og hå.
Skal i morgen igang med å brygge mitt første øl, og har et par spørsmål jeg gjerne skulle hatt noen svar på før jeg kaster meg igang.
Litt forhistorie:
Jeg kjøpte plastbryggeriet som Eduard solgte her. Jeg har aldri brygget øl før, annet enn å assistere littegrann ved brygging av et ekstraktbrygg, som ble brygget til punkt og prikke etter oppskriften på esken.
Så mitt spørsmål.
Jeg følger en oppskrift fra boken Moderne Hjemmebrygging, på et "Primary Pale Ale" (side 76 i boka). Denne oppskriften er beregnet til å gi rundt 25 liter øl. Siden bryggeriet mitt (såvidt jeg har forstått) trives bedre med litt større volum, tenkte jeg øke opp så det gir ca. 50 liter øl.
Den originale oppskriften krever følgende:
- 4.8 kg pale ale malt.
- 200 g krystallmalt.
- 60 g Fuggles humle, 5% alfasyre, koketid 60 minutter.
- 30 g Fuggles humle, 5% alfasyre, koketid 5 minutter.
- 2 tsk Irish Moss.
- Engelsk ølgjær (fx. Danstar Nottingham).
Siden jeg ikke har akkurat disse ingrediensene tilgjenglig for hånden, har jeg modifisert oppskriften littegranne, basert på hva jeg har tilgjenglig, samt hva jeg trenger for å få totalen opp til 50 liter. Droppet Irish Moss, da ettersom jeg kan forstå er dette bare for å lette klarningen av ølet?
- 9.6 kg. pale ale malt.
- 400 g krystallmalt.
- 25g aromamalt.
- 25g sjokolademalt (for å få en litt mørkere farge).
- 2 poser Danstar Nottingham
- 120g Saaz 3.8% humlepellets, 60 minutter.
- 60g Saaz 3.8% humlepellets, 5 minutter.
Så, vil denne oppskriften jeg har kokt ihopens fungere greit? Noe jeg har tatt total skivebom med? Noen innspill?
Setter pris på all tilbakemelding og info jeg kan få her.
Skal i morgen igang med å brygge mitt første øl, og har et par spørsmål jeg gjerne skulle hatt noen svar på før jeg kaster meg igang.
Litt forhistorie:
Jeg kjøpte plastbryggeriet som Eduard solgte her. Jeg har aldri brygget øl før, annet enn å assistere littegrann ved brygging av et ekstraktbrygg, som ble brygget til punkt og prikke etter oppskriften på esken.
Så mitt spørsmål.
Jeg følger en oppskrift fra boken Moderne Hjemmebrygging, på et "Primary Pale Ale" (side 76 i boka). Denne oppskriften er beregnet til å gi rundt 25 liter øl. Siden bryggeriet mitt (såvidt jeg har forstått) trives bedre med litt større volum, tenkte jeg øke opp så det gir ca. 50 liter øl.
Den originale oppskriften krever følgende:
- 4.8 kg pale ale malt.
- 200 g krystallmalt.
- 60 g Fuggles humle, 5% alfasyre, koketid 60 minutter.
- 30 g Fuggles humle, 5% alfasyre, koketid 5 minutter.
- 2 tsk Irish Moss.
- Engelsk ølgjær (fx. Danstar Nottingham).
Siden jeg ikke har akkurat disse ingrediensene tilgjenglig for hånden, har jeg modifisert oppskriften littegranne, basert på hva jeg har tilgjenglig, samt hva jeg trenger for å få totalen opp til 50 liter. Droppet Irish Moss, da ettersom jeg kan forstå er dette bare for å lette klarningen av ølet?
- 9.6 kg. pale ale malt.
- 400 g krystallmalt.
- 25g aromamalt.
- 25g sjokolademalt (for å få en litt mørkere farge).
- 2 poser Danstar Nottingham
- 120g Saaz 3.8% humlepellets, 60 minutter.
- 60g Saaz 3.8% humlepellets, 5 minutter.
Så, vil denne oppskriften jeg har kokt ihopens fungere greit? Noe jeg har tatt total skivebom med? Noen innspill?
Setter pris på all tilbakemelding og info jeg kan få her.