Heisann!
Fersking her som har lest seg helt forvirra de siste dagene, og lurer på om noen kan ta en vurdering av ingredienser og fremgangsmåte?
Har bestillt følgende:
2 x Maltekstrakt pale/lys 1.8kg 190,-
1 x Humlepose 10pk 59,-
1 x Spraymalt Medium 500g 49,-
2 x Saaz 4% 100g 98,-
1 x Safale US-05 11,5g 39,-
1 x Irish moss 30gr 32,-
Har en 20 liters kjele til rådighet, samt diverse nødvendig hjemmebryggerutstyr.
Ser fremgangsmåten under (og ingrediensene/mengdene) riktige ut?
Koke opp 12-14 liter vann - ta av varmen og opp i med 3.6kg Maltekstrakt som røres godt ut sammen med 500g medium spraymalt.
Sette klokka på 60 min å ha i Saaz 4% humle pellets etter følgende skjema : 100g -60min - 25g - 15min - 25g -2 min.
1 teskje Irish Moss som koker med det siste kvarteret.
Kjøle ned vørteren, helle over i gjæringsspann, og etterfylle med kaldt vann til 25 liter.
Måle OG.
Rehydre Safale US-05 11,5g etter oppskrift, og ha i spannet.
Gjære ved ca 19 grader.
Flaske->Lagre->Drikke->Begynne på nytt ;D
Fersking her som har lest seg helt forvirra de siste dagene, og lurer på om noen kan ta en vurdering av ingredienser og fremgangsmåte?
Har bestillt følgende:
2 x Maltekstrakt pale/lys 1.8kg 190,-
1 x Humlepose 10pk 59,-
1 x Spraymalt Medium 500g 49,-
2 x Saaz 4% 100g 98,-
1 x Safale US-05 11,5g 39,-
1 x Irish moss 30gr 32,-
Har en 20 liters kjele til rådighet, samt diverse nødvendig hjemmebryggerutstyr.
Ser fremgangsmåten under (og ingrediensene/mengdene) riktige ut?
Koke opp 12-14 liter vann - ta av varmen og opp i med 3.6kg Maltekstrakt som røres godt ut sammen med 500g medium spraymalt.
Sette klokka på 60 min å ha i Saaz 4% humle pellets etter følgende skjema : 100g -60min - 25g - 15min - 25g -2 min.
1 teskje Irish Moss som koker med det siste kvarteret.
Kjøle ned vørteren, helle over i gjæringsspann, og etterfylle med kaldt vann til 25 liter.
Måle OG.
Rehydre Safale US-05 11,5g etter oppskrift, og ha i spannet.
Gjære ved ca 19 grader.
Flaske->Lagre->Drikke->Begynne på nytt ;D