Nå har vi for første gang etter en del ales prøvd oss på å lage en pilsner. Den har nå stått i kjellern hvor det er 13 grader i tre uker og det er ikke lenger mye action oppi karet. Hva skal jeg gjøre nå?
Oppskriften ga følgende:
OG: 1,046
FG: 1,009
Mens jeg fikk dette:
OG: 1,058 (12 for mye)
SG etter 6 døgn: 1,022
SG etter 16 døgn: 1,016
SG etter 22 døgn: 1,014
Har lest en hel masse om diacetyl, øking av temperaturen noen dager for så å "cold crashe" ett døgn på ca 2 grader, og et eller annet om å tilsette gelatin oppi alt dette.
-Hva trenger jeg egentlig å gjøre?
-Blir ølet bedre med disse stegene?
-Hvordan og når tilsettes gelatin og sukker oppi alt dette?
Den originale planen var å stikke om med sukkerlake i løpet av en liten uke og så flaske. Deretter ha flaskene i romtemp et par uker før de skal ned i en kaldere kjeller på ca 11 grader en måneds tid.
Forvirret nybegynnerbrygger.
Oppskriften ga følgende:
OG: 1,046
FG: 1,009
Mens jeg fikk dette:
OG: 1,058 (12 for mye)
SG etter 6 døgn: 1,022
SG etter 16 døgn: 1,016
SG etter 22 døgn: 1,014
Har lest en hel masse om diacetyl, øking av temperaturen noen dager for så å "cold crashe" ett døgn på ca 2 grader, og et eller annet om å tilsette gelatin oppi alt dette.
-Hva trenger jeg egentlig å gjøre?
-Blir ølet bedre med disse stegene?
-Hvordan og når tilsettes gelatin og sukker oppi alt dette?
Den originale planen var å stikke om med sukkerlake i løpet av en liten uke og så flaske. Deretter ha flaskene i romtemp et par uker før de skal ned i en kaldere kjeller på ca 11 grader en måneds tid.
Forvirret nybegynnerbrygger.