Brygget en enkel pilsner i går bestående av 100 % pilsmalt og saaz-humle. Dette er vårt 13. brygg og vår første lager, og første gang vi prøver fersk gjær. Dvs, ca 36 liter til gjæring, hvor ett gjæringskar er med wyeast 2001 Urquell (bygget opp med "simpel starter" iht veiledningen på medlemssidene), mens det andre er satt med tørrgjær (safale 34/70).
Kan vi la dette gjære på 10 grader i 20 dager etterfulgt av et par dager i romtemperatur, eller vil dere anbefale et annet oppsett. Ser f.eks. at noen anbefaler at oppholdet i romtemperatur gjøres tidligere (fordi gjæren da er friskere og livligere?).
Er 10 grader for kaldt? Vi pitchet mens vørteren holdt ca 12-15 grader. Droppet rehydrering og pitchet to pakker direkte (i karet med tørrgjær). Angrer på det nå (lover å skjerpe oss. Men dette går vel fint eller!?
Kan vi la dette gjære på 10 grader i 20 dager etterfulgt av et par dager i romtemperatur, eller vil dere anbefale et annet oppsett. Ser f.eks. at noen anbefaler at oppholdet i romtemperatur gjøres tidligere (fordi gjæren da er friskere og livligere?).
Er 10 grader for kaldt? Vi pitchet mens vørteren holdt ca 12-15 grader. Droppet rehydrering og pitchet to pakker direkte (i karet med tørrgjær). Angrer på det nå (lover å skjerpe oss. Men dette går vel fint eller!?