Hei, jeg har brygget noen brygg med pilsmalt som har blitt bra, men nå er det første gang jeg har prøvd å gjære kaldt.
Brygget på fredag, brukte 30 gram godt rehydrert Nottingham tørrgjær. (Skumtopp på gjæren så den levde godt)
Både brygg og gjær holdt ca 15 grader da jeg pitchet og satte det så på 5 grader. Luftet vørteren godt.
Men nå er det mandag og kan ikke se at det gjærer :jaha:
Er vant til at det stormgjærer og ser tydelig et høyt skumlag når jeg gjærer på 15-18 grader som jeg har gjort før..
Er dette dødt, eller er det normalt at det tar så lang tid når man gjærer så kaldt?
Brygget på fredag, brukte 30 gram godt rehydrert Nottingham tørrgjær. (Skumtopp på gjæren så den levde godt)
Både brygg og gjær holdt ca 15 grader da jeg pitchet og satte det så på 5 grader. Luftet vørteren godt.
Men nå er det mandag og kan ikke se at det gjærer :jaha:
Er vant til at det stormgjærer og ser tydelig et høyt skumlag når jeg gjærer på 15-18 grader som jeg har gjort før..
Er dette dødt, eller er det normalt at det tar så lang tid når man gjærer så kaldt?