Da er det på tide å prøve seg på første stoutbrygg. Jeg brygger med ekstrakt for tiden pga manglende utstyr, men kan gjøre en del-mesking biab-style.
2,40 kg DME (52,6%)
0,50 kg pale malt (11%)
0,50 kg havregryn (Bjørn's store) (11%)
0,25 kg flaked barley (5,5%)
0,33 kg roasted barley (7,2%)
0,33 kg chocolate malt (7,2%)
0,25 kg crystalmalt (5,5%)
45 gram Columbus 15,7% alpha 60 min koketid
25 gram Bramling cross 15 min koketid
WLP007
OG 1.065, 47 IBU, 74 EBC
Planen er å meske pale malt, havregryn og flaked barley, eventuelt også sammen med resten av spesialmalten,
Dette er en blanding av oppskrifter jeg har sett, samt litt magefølelse. Blir det drikkendes? Lurer på om det er litt mye spesialmalt, og om jeg egentlig trenger både havregryn og flaked barley - disse har vel omtrent samme formål i en stout, eller? Innspill?
Blir brygging i morgen uansett, men justerer gjerne litt etter eventuellt innspill.
2,40 kg DME (52,6%)
0,50 kg pale malt (11%)
0,50 kg havregryn (Bjørn's store) (11%)
0,25 kg flaked barley (5,5%)
0,33 kg roasted barley (7,2%)
0,33 kg chocolate malt (7,2%)
0,25 kg crystalmalt (5,5%)
45 gram Columbus 15,7% alpha 60 min koketid
25 gram Bramling cross 15 min koketid
WLP007
OG 1.065, 47 IBU, 74 EBC
Planen er å meske pale malt, havregryn og flaked barley, eventuelt også sammen med resten av spesialmalten,
Dette er en blanding av oppskrifter jeg har sett, samt litt magefølelse. Blir det drikkendes? Lurer på om det er litt mye spesialmalt, og om jeg egentlig trenger både havregryn og flaked barley - disse har vel omtrent samme formål i en stout, eller? Innspill?
Blir brygging i morgen uansett, men justerer gjerne litt etter eventuellt innspill.