Fra tsjekkisk pilsner til overgjæret ale...?

JanB

 
Hei!

Har kjøpt inn ingredienser til tsjekkisk pilsner, men ønsker i stedet å brygge et fyldig og bittert overgjæret ale med noe sterkere alkoholprosent (gjerne 5-7). Noen som kan komme med forslag på hvordan jeg kan gjøre dette og samtidig benytte meg mest mulig av innkjøpte ingredienser?

Har kjøpt: 11kg. pilsnermalt, 1 kg. lys karamellmalt, 230g. Saaz (2,8% alfa) humle og 23g Saflager w-34/70 gjær.

Mvh
Jan
 
Mange takk Borander! Da går vi i gang. :) Tenker du da en mesking på 68 grader i 60 min.? (oppskriften tilsier trinnmesking 55c i 30 min. og 68c i 60 min.).
Og bør jeg følge oppskriften på når humlen skal i? Denne er følgende:
Bitterhumle 100 g. fra start.
Smakshumle 30 “ ” 20 min koketid
Aromahumle 100 “ ” 10 min koketid
 
Igjen mange takk!
Vi skal brygge i kveld og jeg vil legge ut på denne tråden - om noen uker - hvordan resultatet ble.
Mvh
JanB.
 
Tilbake
Topp