Hei skal igang med mitt første brygg imorgen jeg kjøpte en brukt 30l bb gen 2 tidligere i uka og idag var jeg og kjøpte litt ekstra ting på bryggselv.
Det jeg skal lage er brygg selv sin blonde ale og ser for meg følgende fremgangsmåte.
1: kok opp vannet til ønsket meske temp/2-3 grader over mht tempfall ved tilføring av malt.
2: starte pumpe og meskeperioden røre litt iblandt med en stor tresleiv og passe på tempen.
3: det står at det skal meskes i 90min for så å skylle over med 16l vann på 78c, så her hever jeg da maltrøret og heller igjennom det varme vannet før jeg begynner kokeprosessen. Blir dette riktig ?
4: setter bb30 på 100c venter på at den skal nå kokepunktet, jeg har nå koblet ifra pumpen, når det begynner og koke så starter jeg klokka for kokeperioden 90min, skal jeg justere ned tempen noe her heller skal jeg ligge på 100c hele tiden ?
Jeg tilfører også humlen etter tiden som står i oppskriften.
5: ved 15min igjen av koketid så tilfører jeg whirfloc, gjærnæring, kjølespiral.
6: kjøler ned til ca 20c tapper ut litt og tar en måling av OG , setter så på lokket på bb30'n og lar den stå i 30min ca for bunnfalling, er dette ok ?
7: rehydrerer tørrgjæra, heller ølet over på bøtta visper for å tilføre luft etter dette tilfører jeg gjæren , er dette riktig rekkefølge ?
8: setter på lokket og vannlåsen og venter i spenning.
Har kjøpt et termometer som jeg skal tape til bøtta så jeg får sett tempen underveis.
Fint om dere har noen tips og triks dersom jeg er helt på bærtur her [emoji1]
Det jeg skal lage er brygg selv sin blonde ale og ser for meg følgende fremgangsmåte.
1: kok opp vannet til ønsket meske temp/2-3 grader over mht tempfall ved tilføring av malt.
2: starte pumpe og meskeperioden røre litt iblandt med en stor tresleiv og passe på tempen.
3: det står at det skal meskes i 90min for så å skylle over med 16l vann på 78c, så her hever jeg da maltrøret og heller igjennom det varme vannet før jeg begynner kokeprosessen. Blir dette riktig ?
4: setter bb30 på 100c venter på at den skal nå kokepunktet, jeg har nå koblet ifra pumpen, når det begynner og koke så starter jeg klokka for kokeperioden 90min, skal jeg justere ned tempen noe her heller skal jeg ligge på 100c hele tiden ?
Jeg tilfører også humlen etter tiden som står i oppskriften.
5: ved 15min igjen av koketid så tilfører jeg whirfloc, gjærnæring, kjølespiral.
6: kjøler ned til ca 20c tapper ut litt og tar en måling av OG , setter så på lokket på bb30'n og lar den stå i 30min ca for bunnfalling, er dette ok ?
7: rehydrerer tørrgjæra, heller ølet over på bøtta visper for å tilføre luft etter dette tilfører jeg gjæren , er dette riktig rekkefølge ?
8: setter på lokket og vannlåsen og venter i spenning.
Har kjøpt et termometer som jeg skal tape til bøtta så jeg får sett tempen underveis.
Fint om dere har noen tips og triks dersom jeg er helt på bærtur her [emoji1]