Hei. Har lyst å prøve fwk å være litt 'creative', men trenger litt tips og bekreftelse på at planene mine blir bra. Har lyst å lage en slags surøl versjon på smak, og har studert meg til at philly sour skal være bra. Fikk tips om å tilsette Voss kveik i tillegg, sammen med mangopure i sekundær gjæringa. Vil dette være en grei kombo eller er det bare tull?
Sukkeret/alkohol vil gå opp litt, så tenker å tilsette minst 1 liter vann (fwk estimerte verdier:
(20 liter er standard fremgangsmåte for Fresh Wort Kit)
15 liter (ikke tilsett vann): ABV 6,8%, OG 1.062, FG 1.010*, IBU 24, EBC 7
20 liter (tilsett 5 liter vann): ABV 5,3%, OG 1.047, FG 1.007*, IBU 20, EBC 6
25 liter (tilsett 10 liter vann): ABV 4,7%, OG 1.042, FG 1.006*, IBU 18, EBC 5
*ved bruk av Fermentis US-05 som gjær.
Jeg brygger i vanlig kar og har ikke fat. Karbonerer på flasker. Så kan ikke ha flaskebomber!
Hvor mye vann bør jeg tilsette for å få en drikkelig øl på 5-6%?
All tips mottas med stor takk
Sukkeret/alkohol vil gå opp litt, så tenker å tilsette minst 1 liter vann (fwk estimerte verdier:
(20 liter er standard fremgangsmåte for Fresh Wort Kit)
15 liter (ikke tilsett vann): ABV 6,8%, OG 1.062, FG 1.010*, IBU 24, EBC 7
20 liter (tilsett 5 liter vann): ABV 5,3%, OG 1.047, FG 1.007*, IBU 20, EBC 6
25 liter (tilsett 10 liter vann): ABV 4,7%, OG 1.042, FG 1.006*, IBU 18, EBC 5
*ved bruk av Fermentis US-05 som gjær.
Jeg brygger i vanlig kar og har ikke fat. Karbonerer på flasker. Så kan ikke ha flaskebomber!
Hvor mye vann bør jeg tilsette for å få en drikkelig øl på 5-6%?
All tips mottas med stor takk