Fresh wort kit creative

Hei. Har lyst å prøve fwk å være litt 'creative', men trenger litt tips og bekreftelse på at planene mine blir bra. Har lyst å lage en slags surøl versjon på smak, og har studert meg til at philly sour skal være bra. Fikk tips om å tilsette Voss kveik i tillegg, sammen med mangopure i sekundær gjæringa. Vil dette være en grei kombo eller er det bare tull?
Sukkeret/alkohol vil gå opp litt, så tenker å tilsette minst 1 liter vann (fwk estimerte verdier:
(20 liter er standard fremgangsmåte for Fresh Wort Kit)

15 liter (ikke tilsett vann): ABV 6,8%, OG 1.062, FG 1.010*, IBU 24, EBC 7
20 liter (tilsett 5 liter vann): ABV 5,3%, OG 1.047, FG 1.007*, IBU 20, EBC 6
25 liter (tilsett 10 liter vann): ABV 4,7%, OG 1.042, FG 1.006*, IBU 18, EBC 5

*ved bruk av Fermentis US-05 som gjær.

Jeg brygger i vanlig kar og har ikke fat. Karbonerer på flasker. Så kan ikke ha flaskebomber!

Hvor mye vann bør jeg tilsette for å få en drikkelig øl på 5-6%?

All tips mottas med stor takk :)
 
For å få noe på omtrent 5-6% ser det ut til at du bør tilsette 3-5 liter vann, da havner du et sted mellom 5,3 og 6%.
Philly sour gjærer ut omtrent like bra som US-05. Når du tilsetter mangopurè må du la ølet få stå en stund til for å gjære ut skikkelig.
Vet ikke helt om jeg ville tatt meg bryet med å tilsette vossakveiken i tillegg. Jeg ville vært redd for at den enten tar over (at ølet ikke blir surt nok), eller at philly sour gjæra tar over (og ikke gir ølet noe kveikpreg i det hele tatt)

Lykke til!
 
For å få noe på omtrent 5-6% ser det ut til at du bør tilsette 3-5 liter vann, da havner du et sted mellom 5,3 og 6%.
Philly sour gjærer ut omtrent like bra som US-05. Når du tilsetter mangopurè må du la ølet få stå en stund til for å gjære ut skikkelig.
Vet ikke helt om jeg ville tatt meg bryet med å tilsette vossakveiken i tillegg. Jeg ville vært redd for at den enten tar over (at ølet ikke blir surt nok), eller at philly sour gjæra tar over (og ikke gir ølet noe kveikpreg i det hele tatt)

Lykke til!
Jeg ville ikke tilsette annen gjær, jeg heller - men kanskje mest av personlige grunner:). Philly jobber på en litt spesiell måte; den syrner ølet først, og så begynner den å gå løs på sukkeret. Så hvis du skal tilsette kveiken, bør du i alle fall vente til syrningsbiten - den tar et par dager, om jeg ikke husker feil - er unnagjort.
 
Tilbake
Topp