Espen Wisur
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg har akkurat begynt å brygge og flasket mitt første brygg forrige helg.
Det var Slåtteøllen fra Kinn
https://www.brewshop.no/produkt/ravarer/allgrain-olsett/kinn-slatteol-allgrain-olsett
Og jeg føler jeg har fulgt oppskriften riktig (Fikk riktignok OG på 1056 istedenfor 1050 og FG på 1006), og mulig jeg startet gjæringsprosessen på noe høy temperatur. 22 grader i tanken. Det sto at den gjerne kunne gjæres opp til 28 grader. Noe jeg ikke har gjort, da jeg ikke hadde mulighet til dette. Men den lå jevnt på 21-22 grader i to uker.
Den har som sagt kun vært på flaske i 1 uke, og har 1 uke igjen i romtemperatur før jeg setter øllen kaldt
Og når jeg smakte på øllen i kveld så var det en umiskjennelig alkohol lukt, og smak. Leste litt rundt at dette kan komme av for mye fusel, men sto også at det skulle være fusel i Belgisk øl. Så jeg håper det går seg til noe..
Er dette noe som vil modnes over tid, eller kan jeg likesågodt helle alt ut i vasken?
Håper på noen svar som kan klare opp litt!
Jeg har akkurat begynt å brygge og flasket mitt første brygg forrige helg.
Det var Slåtteøllen fra Kinn
https://www.brewshop.no/produkt/ravarer/allgrain-olsett/kinn-slatteol-allgrain-olsett
Og jeg føler jeg har fulgt oppskriften riktig (Fikk riktignok OG på 1056 istedenfor 1050 og FG på 1006), og mulig jeg startet gjæringsprosessen på noe høy temperatur. 22 grader i tanken. Det sto at den gjerne kunne gjæres opp til 28 grader. Noe jeg ikke har gjort, da jeg ikke hadde mulighet til dette. Men den lå jevnt på 21-22 grader i to uker.
Den har som sagt kun vært på flaske i 1 uke, og har 1 uke igjen i romtemperatur før jeg setter øllen kaldt
Og når jeg smakte på øllen i kveld så var det en umiskjennelig alkohol lukt, og smak. Leste litt rundt at dette kan komme av for mye fusel, men sto også at det skulle være fusel i Belgisk øl. Så jeg håper det går seg til noe..
Er dette noe som vil modnes over tid, eller kan jeg likesågodt helle alt ut i vasken?
Håper på noen svar som kan klare opp litt!