loebrygg
Norbrygg-medlem
Sukkerbiter eller drops eller hva man nå måtte bruke spiller ingen rolle for dette med fyllinga. Det er sikkert greit å slippe omstikkinga, men det er enklere å fylle de siste flaskene når du ikke må forholde deg til gjærslammet i gjæringskaret. Da tar jeg tak i toppen av karet og bikker det framover, og det hadde kommet med en del grums om jeg hadde tappa rett fra gjæringskaret. Det er greit å slippe å bekymre seg om det.
I den siste fasen, der jeg holder karet bikket framover med venstre hånd, må jeg håndtere alle deler av prosessen forøvrig med ei hånd - og det går helt greit. Jeg har flasketreet på en skammel vil venstre for meg, og jeg har korker'n (tung proffmodell) på bordet til høyre. Ikke noe problem.
Jeg karbonerer forøvrig med vørter (speise), så jeg må blande i et omsikkingskar.
Hadde droppa omstikk kunne du sluttet å fylle der ølet møter krana
Da hadde du sluppet å tippe karet siden de siste literne med slam ligger omtrent akkurat under krana
og du ville fått omtrent samme mengde øl