Finn Berger
Moderator
Fra tid til annen dukker spørsmålet om fyllingsgrad i flasker opp. Så her er en tråd om temaet.
Min praksis: Jeg fyller nesten helt opp, og teorien bak er at det på den måten ikke blir igjen noe - eller helt minimalt - med oksygen i frirommet over ølet i flaskehalsen, oksygen som ellers over tid vil bli absorbert og forårsake oksidering.
Jeg har ikke noe empiri på dette, og teorien er hjemmesnekra, sjøl om jeg nok ikke er aleine om den. Hvorvidt den virker, er jeg stadig litt usikker på, men jeg trur faktisk det har noe for seg.
Min praksis: Jeg fyller nesten helt opp, og teorien bak er at det på den måten ikke blir igjen noe - eller helt minimalt - med oksygen i frirommet over ølet i flaskehalsen, oksygen som ellers over tid vil bli absorbert og forårsake oksidering.
Jeg har ikke noe empiri på dette, og teorien er hjemmesnekra, sjøl om jeg nok ikke er aleine om den. Hvorvidt den virker, er jeg stadig litt usikker på, men jeg trur faktisk det har noe for seg.