Gamlebyen Håndbryggeri bygger om

Bård

Norbrygg-medlem
Ok så ble naboene sure likevel. Stukktak uten isolering klarte ikke å holde unna for dampen og den søte gamle dama som bor over vaskekjelleren, hun eksploderte til slutt i et raseri så villt at hele Gamlebyen ristet. Resultat: flytte inn i en kjeller med takhøyde på rundt 185 (undertegnede er 190). Kjellergulvet ligger selvfølgelig UNDER avløpsrørene, og det er ikke innlagt vann. For ikke å snakke om strømmangelen. Vel..takket være evig optimisme og en hyperaktiv bryggermakker satte vi i gang med å grave ut for takhøyden.
y4unaren.jpg

6y6asyse.jpg

En blid svenske.

Siden ble det gravet ut og støpt en liten brønn, midt i nederst på bildet. Denne skal romme pumpa som skal pumpe slurry, vaskevann osv opp i avløpsrøret, oppe til venstre.
tubypude.jpg


Så ble gulvet støpt ferdig.
henurene.jpg

..og oppmuring av glassbyggersteinhjørnet påbegynt. Glassbyggersteinen skal helt opp til taket. Kosta 1.90 kr pr stk, så ingen stor investering. Gulvet skal males med epoxymaling.

Vi tenker oss 3 stk 300 liters vvberedere langs venstre vegg til gjærings og klaringstanker. Trenger MASSE innspill på disse. Vi ser for oss innvendig kjøling med kaldtvann via magnetventil i rustfri stålspiral, og oppvarming med varmeteppe, takrennevarmekabler eller liknende. Alt styrt med PID.

Mesk, kok og HLT ved glassbyggersteinveggen. Innspill sålangt?
 
Vi har også gått til innkjøp av en storkjøkkenvifte som skal kobles til stussen oppe i høyre hjørne, og skal lage ei hette av aluminium, som dekker kok og meskekar. Dampen blåses ut i bakgården
 
Gjør det. Det vanskeligste er å bestemme seg for å sette i gang. Resten går som en drøm...om du har en sånn bryggermakker som jeg har i hvertfall.:)
 
Det blir spennende å følge dette prosjektet videre, håper det kommer masse bilder undervegs :) stå på!
 
Spennende Bård.

Håper bare ikke gamla bor over der dampen kommer ut i bakgården.    ;D ;D
 
Godt svenskene kan mer enn å servere drinker.

Har dere bare annektert et rom i blokka?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Har stoppet litt opp (ny jobb, krever sitt) mer til helgen, da kommer epoxymalingen på gulvet.:)
 
Ventilator og avtrekksrør er på plass.
equburyq.jpg


Og så fikk jeg satt på en hette. Denne er midlertidig og kun for utprøving. Når anlegget er testet ordentlig, og avtrekket fungerer godt, blir hetta byttet ut i noe stål/aluminium/plexiglass. Alt ettersom hva vi finner, fortrinnsvis et eller annet gratis.
e6u7ehed.jpg


Et lite prøvekok gå oppløftende resultater. Ingen damp i resten av lokalet.:)
 
Tilbake
Topp