Gamlebyen Håndbryggeri bygger om

Bård

Norbrygg-medlem
Ok så ble naboene sure likevel. Stukktak uten isolering klarte ikke å holde unna for dampen og den søte gamle dama som bor over vaskekjelleren, hun eksploderte til slutt i et raseri så villt at hele Gamlebyen ristet. Resultat: flytte inn i en kjeller med takhøyde på rundt 185 (undertegnede er 190). Kjellergulvet ligger selvfølgelig UNDER avløpsrørene, og det er ikke innlagt vann. For ikke å snakke om strømmangelen. Vel..takket være evig optimisme og en hyperaktiv bryggermakker satte vi i gang med å grave ut for takhøyden.


En blid svenske.

Siden ble det gravet ut og støpt en liten brønn, midt i nederst på bildet. Denne skal romme pumpa som skal pumpe slurry, vaskevann osv opp i avløpsrøret, oppe til venstre.


Så ble gulvet støpt ferdig.

..og oppmuring av glassbyggersteinhjørnet påbegynt. Glassbyggersteinen skal helt opp til taket. Kosta 1.90 kr pr stk, så ingen stor investering. Gulvet skal males med epoxymaling.

Vi tenker oss 3 stk 300 liters vvberedere langs venstre vegg til gjærings og klaringstanker. Trenger MASSE innspill på disse. Vi ser for oss innvendig kjøling med kaldtvann via magnetventil i rustfri stålspiral, og oppvarming med varmeteppe, takrennevarmekabler eller liknende. Alt styrt med PID.

Mesk, kok og HLT ved glassbyggersteinveggen. Innspill sålangt?
 

Bård

Norbrygg-medlem
Vi har også gått til innkjøp av en storkjøkkenvifte som skal kobles til stussen oppe i høyre hjørne, og skal lage ei hette av aluminium, som dekker kok og meskekar. Dampen blåses ut i bakgården
 

Bård

Norbrygg-medlem
Gjør det. Det vanskeligste er å bestemme seg for å sette i gang. Resten går som en drøm...om du har en sånn bryggermakker som jeg har i hvertfall.:)
 
Det blir spennende å følge dette prosjektet videre, håper det kommer masse bilder undervegs :) stå på!
 

Roger

Norbrygg-medlem
Spennende Bård.

Håper bare ikke gamla bor over der dampen kommer ut i bakgården.    ;D ;D
 

Miguel

Norbrygg-medlem
Godt svenskene kan mer enn å servere drinker.

Har dere bare annektert et rom i blokka?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 

Bård

Norbrygg-medlem
Har stoppet litt opp (ny jobb, krever sitt) mer til helgen, da kommer epoxymalingen på gulvet.:)
 

Bård

Norbrygg-medlem
Ventilator og avtrekksrør er på plass.


Og så fikk jeg satt på en hette. Denne er midlertidig og kun for utprøving. Når anlegget er testet ordentlig, og avtrekket fungerer godt, blir hetta byttet ut i noe stål/aluminium/plexiglass. Alt ettersom hva vi finner, fortrinnsvis et eller annet gratis.


Et lite prøvekok gå oppløftende resultater. Ingen damp i resten av lokalet.:)
 
Topp