Hei folkens, helt fersk forummedlem og potensiell hjemmebrygger her.
Jeg går og tenker på å starte med hjemmebrygging og har vel landet på å gå for en braumeister, men er veldig usikker på hvilken størrelse jeg bør velge. 20l utgaven er jo noe billigere, men jeg sitter og lurer på hvor stor jobb det er å "skalere" de "vanlige" ølsettene på 25l til en 20l speidel, noen som har noen inspill ? Tenker da på sett som f.eks. bryggselv selger. Slik jeg har forstått det så er det en begrensning på 6-6.5 kg malt på 20l utgaven så da sliter jeg vel med oppskrifter som har mer malt enn det ? Alternativet er jo selvfølgelig å kjøre 50l, men kan jeg da bruke brygge en 25l "pakke" uten kort maltrør eller blir det da for lite vann i kjelen ?
Har snakket med familie og venner og det er ikke umulig at vi blir 2-3 stykker ganske raskt.
Venter spent på inspill
Mvh,
peram
Jeg går og tenker på å starte med hjemmebrygging og har vel landet på å gå for en braumeister, men er veldig usikker på hvilken størrelse jeg bør velge. 20l utgaven er jo noe billigere, men jeg sitter og lurer på hvor stor jobb det er å "skalere" de "vanlige" ølsettene på 25l til en 20l speidel, noen som har noen inspill ? Tenker da på sett som f.eks. bryggselv selger. Slik jeg har forstått det så er det en begrensning på 6-6.5 kg malt på 20l utgaven så da sliter jeg vel med oppskrifter som har mer malt enn det ? Alternativet er jo selvfølgelig å kjøre 50l, men kan jeg da bruke brygge en 25l "pakke" uten kort maltrør eller blir det da for lite vann i kjelen ?
Har snakket med familie og venner og det er ikke umulig at vi blir 2-3 stykker ganske raskt.
Venter spent på inspill
Mvh,
peram