Gjæring juleøl

Juleølen er endelig satt, selv om OG havnet på 1.052 mot ønskede 1.077. Men spørsmålet handler om gjæring: Har brukt 2pk Wyeast 1056 til en 20-liters batch. Gjærer nå primary på 20 grader. iBrewmaster foreslår 34 dager secondary på 22,2 grader og til slutt 14 dager på flasker på 23,3 grader. Veldig usikker på den sekundærgjæringen der, kan antall dager være byttet om? Altså 14 sekundær og 34 dager på flaske?

Innspill?
 
Jeg aner ikke hvor de får 34 dager fra, og det er nå uansett bare tull. Ha ølet på flaske en dag du har tid, etter at det er ferdiggjæret og gjæren har falt til bunns, og la det stå på flaske i romtemperatur i et par uker for karbonering før du setter det kaldt og lagrer det til jul. 22 °C er i varmeste laget for gjæringen, men flaskemodningen kan godt foregå i litt varm romtemperatur.
 
Gjæringen er jo over nå når de 7 første dagene er gått. Sekundærern er vel stort sett for å klarne?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp