Gjær fra gjæringskar i full mundur

Hei, har akkurat satt en dunk med altbier og tok gjær fra en Kölsch som har gjæret i 5 dager nå. Tok store deler av skummet samt 2-2,5 liter øl/bunnfall fa den aktive dunken. Kan dette gå bra, eller er det et håpløst prosjekt? Må si jeg er spendt på om det gjærer fint i morgen:)

Var selvfølgelig sykt nøye med desinfisering av utstyr jeg brukte og regner med at siden kølchen er i full gang så blir det ikke problemer med oksydering siden co2en trenger ut oksygenet som kom in i dunken ganske kjapt etter å ha satt lokket på plass igjen. Noen som har prøvd det samme eller har tanker rundt dette?

M:)
 
Du har nok fått i overkant mye gjær. Det blir nok godt øl om enn ikke like godt som ved bruk av optimal gjærmengde. Bruk MrMalty.com kalkulator for å beregne mengde gjær / slurry ut fra bryggets OG og antall liter.
 
Tilbake
Topp