Gjær slurry

Korriger meg hvis jeg tar feil. Det er måten å lære på.... Gjær slurry er det som ligger igjen i bunnen på gjæringsspannet etter gjæring, med trub og hele pakka. Og det er dette som er SLURRY, som man gjenbruker i følge Mr.Malty's kalkulator.?.?

Dersom jeg vasker slurryen, får jeg mer "ren" gjer, og det er ikke det samme som slurry, og jeg skal derfor ikke bruke samme mengden som kun slurry i følge kalkulatoren?

Stemmer dette??? eller er jeg helt ute på viddene?

Og skal jeg eventuelt lage en starter til en slurry som har stått i kjøleskapet i 2-3 uker?  :bank2:
 
I mrmalty kan du flytte en glidebryter på hvor stor andel av slurryen som er humle og trub. Slurry fra en kraftig IPA som er tørrhumlet rett fra gjæringskaret vil for eksempel ha en stor andel humlerester. Hvis du bruker motstrømskjøler eller platekjøler vil du ha ganske mye trub også.
 
Tilbake
Topp