Lagde en batch villgjæra ingefærøl for en stund siden, og den ble på mange måter god, men kanskje litt VEL tørr. Ikke at jeg vil ha det sukkervannet de fleste butikker selger som ingefærøl, men LITT sødme hadde vært greit.
Så... hvis jeg har forstått ting riktig bør jeg da ha en gjærtype med ganske lav alkoholtoleranse, sånn at den stopper mens det fremdeles er litt sukker igjen i brygget. Prøvde å kikke på sidene til white labs, men der var de fleste bare merka med "medium" eller "high" på alkoholtoleranse, og noen med 5-10 (som jo også blir alt for høyt) og noen med opptil 16%. Er det noen som vet om en gjærtype som f.ex. max klarer... 4% eller noe sånt?
Så... hvis jeg har forstått ting riktig bør jeg da ha en gjærtype med ganske lav alkoholtoleranse, sånn at den stopper mens det fremdeles er litt sukker igjen i brygget. Prøvde å kikke på sidene til white labs, men der var de fleste bare merka med "medium" eller "high" på alkoholtoleranse, og noen med 5-10 (som jo også blir alt for høyt) og noen med opptil 16%. Er det noen som vet om en gjærtype som f.ex. max klarer... 4% eller noe sånt?