Gjærbart sukker fra multe?

Korleis gjekk da med molte-øl flaskene dine? Noko å anbefala? Har litt molter i frysen, og er sær frista til å prøva å hyva dei oppi karet.. :)
 
Anbefales på det sterkeste. Sødmen i multa opp mot brutal bitterhet og høy alkoholstyrke er helt magisk.

Bruk mye multe (1-2 kg pr 25 liter) og putt det i den råeste Imp. IPA'n du brygger. Vi merket lite forskjell på frossen multe direkte i gjæringskar etter stormgjæring og multe varmet opp til 70 grader (ingen pectiner frigitt og mange bakterier døde). Vi har i etterkant kun brukt frossen multe uten noen infeksjoner (enda?).
 
Det var snadder. Eg brukte omlag 4 kg på omlag 25 liter. Å pynte flaska med eitt moltebær i kvar flaske var ein fin gimmick for testdrikkarane, som mandelen i grauten, men eg gjentek det ikkje.
 
Anbefales på det sterkeste. Sødmen i multa opp mot brutal bitterhet og høy alkoholstyrke er helt magisk.

Bruk mye multe (1-2 kg pr 25 liter) og putt det i den råeste Imp. IPA'n du brygger. Vi merket lite forskjell på frossen multe direkte i gjæringskar etter stormgjæring og multe varmet opp til 70 grader (ingen pectiner frigitt og mange bakterier døde). Vi har i etterkant kun brukt frossen multe uten noen infeksjoner (enda?).

Kuttet du ned på sukkermengden til karbonering pga bæret i flasken?
 
Vi silte av bæra ved flasking og tilsatte ikke ny. Vet ikke men vil anta bæret holder seg godt i en sterk IPA
 
Eg opplevde noko overkarbonert øl, og trur bæra godt kan ligge lengre enn 10-12 dagar, men det kjem jo så klart an på prosentmengda bær ift øl. Ved gjentaking av dette ølet til hausten, og same bærmengde, trur eg fort eg let bæra stå i karet i fire veker.
 
Tilbake
Topp