Hei
Har nettop startet med gjærhøsting og lurer på følgende..
Tok vare på gjærkaka til 2 x 25 liters brygg (samme type)
Vasket med 4-5 liter kokt og avkjølt vann
satt igjen med ca 4-5 dl "gjær" etter å ha fjernet trub (bunnfallet)
Så er spørsmålet, hvordan skal jeg beregne hvor mange celler dette er ... 4-5 dl ser mye ut (ref små reagensrør som gjæren kjøpes i )
Har et brygg nå 4- dager etter vaskingen, hvor mya skal jeg bruke ??
Og det siste spørsmålet er hvor lenge kan denne høstet gjæren stå i kjøleskapet ??
Håper noen kloke hoder kan hjelpe her ...
mvh
Knuppa :ilike:
Har nettop startet med gjærhøsting og lurer på følgende..
Tok vare på gjærkaka til 2 x 25 liters brygg (samme type)
Vasket med 4-5 liter kokt og avkjølt vann
satt igjen med ca 4-5 dl "gjær" etter å ha fjernet trub (bunnfallet)
Så er spørsmålet, hvordan skal jeg beregne hvor mange celler dette er ... 4-5 dl ser mye ut (ref små reagensrør som gjæren kjøpes i )
Har et brygg nå 4- dager etter vaskingen, hvor mya skal jeg bruke ??
Og det siste spørsmålet er hvor lenge kan denne høstet gjæren stå i kjøleskapet ??
Håper noen kloke hoder kan hjelpe her ...
mvh
Knuppa :ilike: