Gjæring av Belgisk Wit

Hei. Jeg er ny som ølbrygger, jeg har brygget et par typer Belgiske ølsorter, og vil nå prøve meg på en Belgisk Wit. Nå har jeg lest to oppskrifter på Wit, den ene har gjæring i to trinn med ulik temperatur, den andre oppskriften sier at ølet skal gjære i 14 dager, så stikkes om og tilsettes ny gjær og gjære videre tre uker. Hvem av disse to bør jeg velge som nybegynner? Jeg er litt opptatt av å brygge øl så nær opptil orginalen som mulig, hvem av disse to oppskriften er nærmest orginalen? Er takknemlig for synspunkter på dette.
 
nå prøve meg på en Belgisk Wit
Oppgi helst hvilken gjær du har lyst å prøve når du spørr. Unngå omstikking, "alltid" Du skal virkelig ha en god grunn til å gjøre dette før du gjør det. Som oftest gammel overtro (og oppskrifter). Kan lønne seg å ikke gjære den for lavt.
 
WLP400 på 20C blir bra. Gjæres til det ikke lenger er synlig aktivitet, så måler du SG over et par dager og tapper når den er stabil. 2 uker er en grei tommelfingerregel, men det viktigste er stabil SG.
 
Oppgi helst hvilken gjær du har lyst å prøve når du spørr. Unngå omstikking, "alltid" Du skal virkelig ha en god grunn til å gjøre dette før du gjør det. Som oftest gammel overtro (og oppskrifter). Kan lønne seg å ikke gjære den for lavt.
Jeg ønsker å bruke Fermentis Safbrew T-58, jeg har kun brukt tørrgjær til nå.
 
WLP400 på 20C blir bra. Gjæres til det ikke lenger er synlig aktivitet, så måler du SG over et par dager og tapper når den er stabil. 2 uker er en grei tommelfingerregel, men det viktigste er stabil SG.
Har du et forslag på tørrgjær,jeg har ikke våget meg på fersk gjær. jeg hadde tenkt å bruke Fermentis Safbrew T-58
 
Har du et forslag på tørrgjær,jeg har ikke våget meg på fersk gjær. jeg hadde tenkt å bruke Fermentis Safbrew T-58
Ferskgjær er ikke så mystisk. Enkel versjon: kjøp riktig mengde, brygg og hiv oppi.
Mer avansert: lag en starter. (Heller ikke så mystisk).
 
Har du et forslag på tørrgjær,jeg har ikke våget meg på fersk gjær. jeg hadde tenkt å bruke Fermentis Safbrew T-58
Godt mulig den funker, har ikke prøvd selv. Men som Stig sa: bare kjøp to pakker WLP400, så har du nok til 20+ liter. Du kan sikkert klare deg med en også, det mener ihvertfall produsenten ;)
 
Desom du er usikker, spør på din lokale bryggebutikk. Dersom du handler hos en god bryggebutikk, så hjelper de deg med riktig mengde ferskgjær. Dato på gjær, OG og mengde vørter er variablene for å beregne mengde, dette vet enhver som jobber i en god bryggebutikk.
 
Godt mulig den funker, har ikke prøvd selv. Men som Stig sa: bare kjøp to pakker WLP400, så har du nok til 20+ liter. Du kan sikkert klare deg med en også, det mener ihvertfall produsenten ;)
Jeg takker for svaret, hyggelig!
Desom du er usikker, spør på din lokale bryggebutikk. Dersom du handler hos en god bryggebutikk, så hjelper de deg med riktig mengde ferskgjær. Dato på gjær, OG og mengde vørter er variablene for å beregne mengde, dette vet enhver som jobber i en god bryggebutikk.
Takk for det, jeg får ta en telefon.
 
Tilbake
Topp