Håkon Halvorsen
Norbrygg-medlem
Hei..
Vi prøvde oss på å brygge bock for 2 dager siden. Brygget 50 l.
Har hatt suksess med brygging av pilsner, og ved bruk av 2 pk tørrgjær per gjæringskar.
Han i butikken overbeviste meg om at det ville være fornuftig til vårt bockbrygg å bruke ett rør German Bock Yeast per dunk. La det ligge noen timer i romtemp, riste godt å pitche det rett i dunken.
Jeg spurte om det ikke ville være fornuftig med 2 rør per dunk, men han mente det var tilstrekkelig med ett.
Ser at ett ferdigsett Maibock hos Bryggselv så følger det med to pakker gjær til 25 l. Har derfor blitt enda mer i tvil..
Er det for lite med ett rør til 25 l? Og om svaret er ja, kan det være ett alternativ å tilsette ett nytt rør i hvert kar nå to tre dager etter?
Til info blei vørteren kjøla ned til 11 grader før piching, og gjæringsdunkene blei satt på 10 grader. Ikke vært antydning til plupp så langt.
Håper at noen har ett fornuftig svar..
På forhånd takk.
Håkon Halvorsen
Vi prøvde oss på å brygge bock for 2 dager siden. Brygget 50 l.
Har hatt suksess med brygging av pilsner, og ved bruk av 2 pk tørrgjær per gjæringskar.
Han i butikken overbeviste meg om at det ville være fornuftig til vårt bockbrygg å bruke ett rør German Bock Yeast per dunk. La det ligge noen timer i romtemp, riste godt å pitche det rett i dunken.
Jeg spurte om det ikke ville være fornuftig med 2 rør per dunk, men han mente det var tilstrekkelig med ett.
Ser at ett ferdigsett Maibock hos Bryggselv så følger det med to pakker gjær til 25 l. Har derfor blitt enda mer i tvil..
Er det for lite med ett rør til 25 l? Og om svaret er ja, kan det være ett alternativ å tilsette ett nytt rør i hvert kar nå to tre dager etter?
Til info blei vørteren kjøla ned til 11 grader før piching, og gjæringsdunkene blei satt på 10 grader. Ikke vært antydning til plupp så langt.
Håper at noen har ett fornuftig svar..
På forhånd takk.
Håkon Halvorsen