Har brygget en Classic American Pilsner i går kveld som nå står til gjæring ved 9*C. Men jeg er litt usikker på noe av gjæringsforløpet som står beskrevet i oppskriften.
Fra oppskriften:
- Ferment at 48° F (9° C) until activity slows.
- Ramp 2° F per day until you reach 65° F (18° C) and hold for 2-3 days.
- Crash cool to 30° F (-1° C) and lager for 1-3 months.
- Keg at 2.5-3.0 volumes of CO2 or bottle condition with 5 oz (142 g) corn sugar.
Kan det stemme at dette skal kjøles ned fra 18*C til -1*C og lagres i 1-3 måneder på gjærings kar? Eller skal det flaskes før det lagres kaldt i 1-3 måneder?
Fra oppskriften:
- Ferment at 48° F (9° C) until activity slows.
- Ramp 2° F per day until you reach 65° F (18° C) and hold for 2-3 days.
- Crash cool to 30° F (-1° C) and lager for 1-3 months.
- Keg at 2.5-3.0 volumes of CO2 or bottle condition with 5 oz (142 g) corn sugar.
Kan det stemme at dette skal kjøles ned fra 18*C til -1*C og lagres i 1-3 måneder på gjærings kar? Eller skal det flaskes før det lagres kaldt i 1-3 måneder?