Hei
Jeg besøkte Nørrebro Bryghus for en tid tilbake og så litt på hvordan de håndterte sine brygg.
Samtlige brygg lagres på 5 grader. Det fikk meg til å lure litt - som fersk hjemmebrygger har jeg bare noen brygg bak meg og til nå har samtlige vært ales som har blitt både brygget og lagret i romtemperatur. Vanlig prosedyre har vært å prime rett på fatet og resultatet er at ølet har modnet over tid. Sist øl var en kölsch som ble primet og satte rett i kjøleskap for modning - også her ser det ut til at ølet har modnet og blitt bedre over tid. Så det jeg lurer litt på er hva slags forskjell er det å la ølet, etter gjæring, modne i kjøleskapstemperatur kontra romtemperatur. Ville f.eks er "vanlig" ale modnet like bra hvis jeg hadde primet den forså sette den rett inn i kjøleskapet? på hvilken måte påvirker en slik modning ølet?
Jeg besøkte Nørrebro Bryghus for en tid tilbake og så litt på hvordan de håndterte sine brygg.
Samtlige brygg lagres på 5 grader. Det fikk meg til å lure litt - som fersk hjemmebrygger har jeg bare noen brygg bak meg og til nå har samtlige vært ales som har blitt både brygget og lagret i romtemperatur. Vanlig prosedyre har vært å prime rett på fatet og resultatet er at ølet har modnet over tid. Sist øl var en kölsch som ble primet og satte rett i kjøleskap for modning - også her ser det ut til at ølet har modnet og blitt bedre over tid. Så det jeg lurer litt på er hva slags forskjell er det å la ølet, etter gjæring, modne i kjøleskapstemperatur kontra romtemperatur. Ville f.eks er "vanlig" ale modnet like bra hvis jeg hadde primet den forså sette den rett inn i kjøleskapet? på hvilken måte påvirker en slik modning ølet?