Hei!
Dette er mitt første innlegg på forumet, men jeg har lest en del.
Jeg har satt øl på et Munton Gold-sett (bitter). For første gang fulgte jeg bruksanvisningen, og drysset tørrgjæren over mosten. Regner med at det var derfor gjæringen fikk en dårlig start, for tidligere har jeg blandet gjæren i litt vann først. Først etter ca 40 timer var det aktivitet, og bare sakte kom gjæringen i gang. Men det bloppet da i alle fall med ca. 20 - 30 sek mellomrom, og det holdt det på med i en ukes tid. Så stoppet det helt opp, med oechslevekt på 22.
Jeg har nå "ristet" forsiktig på karet, og håper det hjelper. Men hvis ikke; er det en idé å tilsette mer gjær?
Dette er mitt første innlegg på forumet, men jeg har lest en del.
Jeg har satt øl på et Munton Gold-sett (bitter). For første gang fulgte jeg bruksanvisningen, og drysset tørrgjæren over mosten. Regner med at det var derfor gjæringen fikk en dårlig start, for tidligere har jeg blandet gjæren i litt vann først. Først etter ca 40 timer var det aktivitet, og bare sakte kom gjæringen i gang. Men det bloppet da i alle fall med ca. 20 - 30 sek mellomrom, og det holdt det på med i en ukes tid. Så stoppet det helt opp, med oechslevekt på 22.
Jeg har nå "ristet" forsiktig på karet, og håper det hjelper. Men hvis ikke; er det en idé å tilsette mer gjær?