Gjæring stoppet etter et par dager

Heisann godtfolk,

i helgen satte jeg to brygg, en IPA og en havrestout. Jeg brukte Safale US-05 i begge. I IPA-en er det fortsatt godt med liv i gjærlåsen, mens det i stouten er null antydning til liv. Jeg overvåket den i en ti minutters tid, men ikke et eneste plopp... Jeg har vært borte et par dager, og ser at temperaturen på roterommet/ bryggeriet har falt fra 20 til 18 grader i løpet av disse dagene. Er det noen mulighet for å kickstarte gjæren igjen? Og er det noen mulighet for at stouten blir drikkbar allikevel? Takknemlig for svar.
 
Ikke uvanlig at den mest intense gjæringen er over på et par dager. Lokkene er ofte ikke hermetisk tette i kanten, så dersom det siver ut så vil det ikke ploppe. Et fall på 20 til 18 grader skal ikke ha noe å si. La det stå til gravity slutter å synke, så skal du nok se at det har gått greit.
 
Tilbake
Topp