Heisann godtfolk,
i helgen satte jeg to brygg, en IPA og en havrestout. Jeg brukte Safale US-05 i begge. I IPA-en er det fortsatt godt med liv i gjærlåsen, mens det i stouten er null antydning til liv. Jeg overvåket den i en ti minutters tid, men ikke et eneste plopp... Jeg har vært borte et par dager, og ser at temperaturen på roterommet/ bryggeriet har falt fra 20 til 18 grader i løpet av disse dagene. Er det noen mulighet for å kickstarte gjæren igjen? Og er det noen mulighet for at stouten blir drikkbar allikevel? Takknemlig for svar.
i helgen satte jeg to brygg, en IPA og en havrestout. Jeg brukte Safale US-05 i begge. I IPA-en er det fortsatt godt med liv i gjærlåsen, mens det i stouten er null antydning til liv. Jeg overvåket den i en ti minutters tid, men ikke et eneste plopp... Jeg har vært borte et par dager, og ser at temperaturen på roterommet/ bryggeriet har falt fra 20 til 18 grader i løpet av disse dagene. Er det noen mulighet for å kickstarte gjæren igjen? Og er det noen mulighet for at stouten blir drikkbar allikevel? Takknemlig for svar.