Hei!
Første brygg igår, mild pale ale. Prosessen gikk forholdsvis bra til at dette var første gang. Det som bekymrer meg er at det enda ikke er noe futt i gjærlåsen. Har nå stått i ca. 12 timer.
Jeg vet at temperaturen på vørteren ble noe kaldere enn anbefalt under nedkjølingen, det stod anbefalt 25gr i oppskriften men jeg var noe uvøren her og temperaturen kom sikkert ned i 16-17 grader. Har isolert tempmåling på gjæringskaret som viser anbefalt gjæringstemperatur (20gr).
Takk for svar.
Første brygg igår, mild pale ale. Prosessen gikk forholdsvis bra til at dette var første gang. Det som bekymrer meg er at det enda ikke er noe futt i gjærlåsen. Har nå stått i ca. 12 timer.
Jeg vet at temperaturen på vørteren ble noe kaldere enn anbefalt under nedkjølingen, det stod anbefalt 25gr i oppskriften men jeg var noe uvøren her og temperaturen kom sikkert ned i 16-17 grader. Har isolert tempmåling på gjæringskaret som viser anbefalt gjæringstemperatur (20gr).
Takk for svar.