Større gjæringskar gir bedre plass for kraeusen, som kan være substantielt ved enkelte gjærtyper / øl. Det ekstra rommet blir fylt med CO2 under gjæringen, altså ikke noe O2 som kan skade ølet. Den eneste negative effekten kan være at dersom karet er veldig vidt kan det være litt vanskelig å stikke om siden du har større flate på bunnfallet.
Mer eller mindre teoretisk sett kan formen på karet påvirke gjæringen: Se for deg gjæring av 20 liter i en 10 mm og enormt lang slange versus et svømmebasseng. Både gjærens bevegelsesfrihet og temperaturfordelingen vil bli påvirket av geometri. Hva slags effekter det har på ølet skal ikke jeg spekulere i, men det er klart det har en *viss* betydning.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.