Hei,
Da fik jeg brygget en Belgisk Wit i helgen som andre brygget på Grainfather. (Ganske mye lettere med andre brygg enn første.)
Nå står da bøtta med vørter til gjæring med belgisk Wit M21 gjær. Hadde litt usikkerhet mht til temperatur ved pitching ettersom jeg hadde forlagt termometeret, men gjæringen startet veldig bra, og var i full gang dagen etter også. Nå bor jeg ikke der jeg har gjæringsbøtten stående, men svigerfar rapporterer at temperaturen i kjelleren nå er 15 grader, tenker egentlig ikke dette er noe problem, må kanskje bare stå litt lengere!? Men anbefalt temperatur for denne gjæren er 18-25 grader ser jeg.
Ville sette pris på noen kommentarer eller anbefalinger fra noen mer erfarne bryggere.
Umiddelbart tenkte jeg kanskje og bare surre litt bobleplast rundt bøtta for og heve temperaturen litt i bøtta. Gjæringstemperaturen i henhold til oppskriften skulle være 18 grader.
Jeppe
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da fik jeg brygget en Belgisk Wit i helgen som andre brygget på Grainfather. (Ganske mye lettere med andre brygg enn første.)
Nå står da bøtta med vørter til gjæring med belgisk Wit M21 gjær. Hadde litt usikkerhet mht til temperatur ved pitching ettersom jeg hadde forlagt termometeret, men gjæringen startet veldig bra, og var i full gang dagen etter også. Nå bor jeg ikke der jeg har gjæringsbøtten stående, men svigerfar rapporterer at temperaturen i kjelleren nå er 15 grader, tenker egentlig ikke dette er noe problem, må kanskje bare stå litt lengere!? Men anbefalt temperatur for denne gjæren er 18-25 grader ser jeg.
Ville sette pris på noen kommentarer eller anbefalinger fra noen mer erfarne bryggere.
Umiddelbart tenkte jeg kanskje og bare surre litt bobleplast rundt bøtta for og heve temperaturen litt i bøtta. Gjæringstemperaturen i henhold til oppskriften skulle være 18 grader.
Jeppe
Sent from my iPhone using Tapatalk