Stigmha
Norbrygg-medlem
Hei,
Jeg er ny på forumet, så jeg prøvde å søke litt både her og på Google hvor jeg fant flere forslag, men ingen "nødløsning". Jeg sliter litt med å komme med på jobb i dag for jeg klarer ikke å finne en permanent løsning til at min gjæringsunk "koker over" - selv uten lokk!
Jeg fulgte Nøgne Ø sin oppskrift på Tiger Triple i "Ølbrygging fra hånd til munn" og endte opp med en 22L batch på 1085 OG - benyttet en relativt stor gjærstarter (5L) med 4 rør WLP510. Alt var på plass for 2. ukers gjæring ca. kl. 21:00 i går - den står på stabilt 22 grader.
Når jeg våknet i dag var gjærlåsen full av skum og det så ut som lokket var i ferd med å sprekke. Jeg har erfaring med dette fra tidligere brygg, så jeg tok av lokket, vasket alt, desinfiserte med StarSan og satt på plass igjen - uten gjærlåsen. Dette har gått fint på tidligere brygg og jeg har brukt aliminiumsfolie til å beskytte hullet.
Denne gangen begynte det å tyte skum ut av hullet! Så ny runde med vasking og desinfisering. Denne gangen la jeg lokket forsiktig på, uten å tette til rundt kantene eller tilsvarende. Jeg tok ett større stykke aliminumsfolie forsiktig rundt hele. Nok en gang begynte det å skumme over.
Nå er brygget stått en liten stund uten lokk og det ser ut som om det fremdeles skummer over - se vedlagt bilde. Hjelp!?
Jeg har ikke de-foamer, utstyr til å lage en blow off, eller noen god løsning for å justere temperaturen på en kontrollert måte. Når har jeg anledning til å jobbe hjemmefra, men jeg vil helst komme meg på kontoret innen en fornuftig tid.
Takk for deres tid!
Jeg er ny på forumet, så jeg prøvde å søke litt både her og på Google hvor jeg fant flere forslag, men ingen "nødløsning". Jeg sliter litt med å komme med på jobb i dag for jeg klarer ikke å finne en permanent løsning til at min gjæringsunk "koker over" - selv uten lokk!
Jeg fulgte Nøgne Ø sin oppskrift på Tiger Triple i "Ølbrygging fra hånd til munn" og endte opp med en 22L batch på 1085 OG - benyttet en relativt stor gjærstarter (5L) med 4 rør WLP510. Alt var på plass for 2. ukers gjæring ca. kl. 21:00 i går - den står på stabilt 22 grader.
Når jeg våknet i dag var gjærlåsen full av skum og det så ut som lokket var i ferd med å sprekke. Jeg har erfaring med dette fra tidligere brygg, så jeg tok av lokket, vasket alt, desinfiserte med StarSan og satt på plass igjen - uten gjærlåsen. Dette har gått fint på tidligere brygg og jeg har brukt aliminiumsfolie til å beskytte hullet.
Denne gangen begynte det å tyte skum ut av hullet! Så ny runde med vasking og desinfisering. Denne gangen la jeg lokket forsiktig på, uten å tette til rundt kantene eller tilsvarende. Jeg tok ett større stykke aliminumsfolie forsiktig rundt hele. Nok en gang begynte det å skumme over.
Nå er brygget stått en liten stund uten lokk og det ser ut som om det fremdeles skummer over - se vedlagt bilde. Hjelp!?
Jeg har ikke de-foamer, utstyr til å lage en blow off, eller noen god løsning for å justere temperaturen på en kontrollert måte. Når har jeg anledning til å jobbe hjemmefra, men jeg vil helst komme meg på kontoret innen en fornuftig tid.
Takk for deres tid!