Satte en pils til gjæring forrige torsdag. 26,5L 1048. Den gjærer godt den, med wlp833. Problemet er at jeg brukte feil gjæringskar og tok ett uten kran, helt rent kar. Jeg vet at jeg kan desinfisere saker og ting og få tatt ut en prøve men vil aller helst slippe å infisere ølet da det er min eneste sjans for et pilsnerøl på lenge Jeg trenger hjelp til å vite hvor i gjæringsforløpet jeg er, slik at jeg kan gjære lenge nok og skru opp temp på et eller annet tidspunkt. Den ble pitchet med en 5L starter, på 6,5*C. steget opp til 8 grader og så tatt opp en halv grad om dagen til 10. Akkurat nå har ploppingen roet litt ned, og det lukter forfeeerdelig mye av noe som likner grønnsaker, kinarestaurant, aner ikke hva det er men kjøleskapet lukter asiatisk grønnsaksmarked når bør jeg skru opp temp, skal jeg la den gjære i en eller to uker til før jeg skrur opp temp? ble pitchet forrige torsdag.