Gjæringsprosess og flasking

Jeg brygga mitt andre brygg (40 liter pils) for to uker siden, og den har nå gjæra på dunk på 10-12 grader. Planen er at i helgen så tapper jeg den over på flasker, korker og lar en stå på rundt 7-8 grader. Alternativet er å lagre flaskene i kjøleskap på 4 grader. Er det noen som har synspunkter? Skal jeg la den stå ytterligere et par uker på dunk før tapping? 
 
Okey så temp nå. Hvis den akkurat er færdig å gjære lønner det seg vel å vente en uke til før flasketapping.

Kenneth
 
Jo høyere temperatur du gjærer på jo fortere blir brygget ferdig med å fermentere. For min del synes jeg det høres ut som brygget ditt kan være klar til å flaskes siden du har hatt den på mellom 10-15 grader. Når du nå skal flaske ølet er det en god ide å la de stå 14 dager mellom 5-10 dager, du vil da få et klart og fint øl. Du får også et mer fruktig preg over ølet når du gjærer undergjær mellom 10-15 grader. Skal sette et brygg selv til helgen og forventer vel å gjøre stort sett det samme.
 
Tilbake
Topp